Obama uppmanas fördöma förföljelsen av Falun Gong


Nu när det kinesiska kommunistpartiet (KKP) har förföljt Falun Gong i tio år har två av New Yorks delstatspolitiker börjat agera i frågan. Ledamöterna Phil Boyle och Vanessa Gibson i New Yorks delstatsförsamling skrev tillsammans ett brev till president Obama den 18 juni, i vilket de uppmanade honom att fördöma förföljelsen och kräva att KKP upphör med förtrycket.

Boyle och Gibson beskriver Falun Gong som en lugn och fredlig metod som styrs av principerna sanning, medkänsla och tålamod. Innan KKP officiellt förbjöd Falun Gong den 20 juli 1999 fanns det 70-100 miljoner utövare i Kina. Det senaste decenniet har över 3000 Falun Gong-utövare bekräftats döda på grund av den brutala förföljelsen.

Boyle skrev att Falun Gong-utövare utsätts för ”tortyr, undernäring, utmattning, vanvård i fångenskap och även organskörd på sjukhus”, och att det faktiska antalet personer som dött av förföljelse kan vara över 10 000.

Dessa två ledamöter är mycket oroade eftersom KKP har utvidgat förföljelsen av Falun Gong till USA. De rapporterade att ”pro-kommunistiska mobbar har skymfat, hotat och fysiskt attackerat Falun Gong-utövare i New York. New Yorks stadspoliser har varit tvungna att gripa flera medlemmar i en anti-falungongmobb för angrepp mot utövare.”

Boyle och Gibson berömde president Obama för hans insatser att skydda de mänskliga rättigheterna internationellt och bad att han fortsätter detta genom att stödja Falun Gong. Inom fem dagar var Boyles skrivelse undertecknad av ytterligare 53 medlemmar i New Yorks delstatsförsamling.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/18585/