Nyhetssamordnare på TV: Det gav mig en unik känsla
Valle, journalist och nyhetssamordnare på en lokal TV-kanal. (Foto: Epoch Times)


En entusiastisk publik välkomnade den New York-baserade Shen Yun Performing Arts till Córdobas Estadio Orfeo den 16 juli i Argentina. De blev helt uppslukade av showens framträdanden, och visade sin uppskattning med ljudliga applåder och visslingar när teatern livades upp av scener och musik från det antika Kina.

Shen Yun har tagit till sitt hjärta att porträttera Kinas kulturarv, genom klassisk dans och musik. Invävt i föreställningen berättas både gamla legender och historier från nutiden, tillsammans med folktraditioner från Kinas rika historia.

Valle är journalist och nyhetssamordnare på en lokal tv- kanal, och gillade showen väldigt mycket. Han säger sig blivit förvånad över vad han fick se, och tyckte att föreställningen överträffade hans förväntningar.

-Det jag uppmärksammade framför allt var produktionen, kostymerna, kvaliteten på koreografin och viktigast av allt, budskapet.

-Det gav mig en mer grundläggande syn på vad dans kan uttrycka som har att göra med sökandet efter sanningen och av det mänskliga värdet. Det gav mig en unik känsla, sade han. 

Valle var särskilt berörd av akten om Udumbarans blomning. Legenden om Udumbarablomman som blommar en gång var tretusende år.

-Jag kan inte förklara det med ord, det är en känsla, sa han.

Rik på andlig betydelse, dess uppenbarande sägs förebåda ankomsten av en stor upplyst varelse. Dessa fantastiska dansare får inspiration av den legendariska blomman och visar upp en vördnadsfull skönhet.

Dansarna och koreograferna tränar mycket kinesisk dans innan de uppträder med sin verkligt unika show. Klassisk kinesisk dans har sin egen kompletta träningsmetod för grundläggande färdigheter, och hårda krav på hållning och form. De tränar också hopp, vändningar, byten och extremt krävande luftakrobattekniker, som utmynnar i en fantastisk dansuppvisning.

-Jag tycker att dansarna håller en mycket hög kvalitet sa Valle. Dessutom har jag lärt mig mer om klassisk kinesisk dans, något jag inte haft tillfälle till tidigare.

-Enligt min mening är det en mycket bra produktion. Att kombinera dansare, sångare och musiker… jag tror att det kräver en mycket stor ansträngning [att få det bra]. 

Valle tänkte absolut rekommendera föreställningen till andra.

Shen Yun Performance visade två shower i Cordoba, Argentina, den 16 och 17 juli. Nästa stads framträdande blir i Westchester, New York den 2 augusti.

Som stolta sponsorer för Shen Yun Performing Arts hänvisar Epoch Times vidare till Shen Yuns hemsida: ShenYunPerformingArts.org

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/19731/