Nyhetschef i kanadensisk tv: "Kom och se den!"
Johnston (höger) och hennes vän (Foto: The Epoch Times)


I dessa dagar av ekonomisk osäkerhet söker många vägledning och hoppas kunna ta sig igenom tuffa tider. Johnston, nyhetschef för ett av Kanadas största TV-nätverk i Calgary, tycker att Shen Yun Performing Arts show borde vara en prioritet att se för alla som behöver ett andligt lyft och lite inspiration.

– Jag tycker att man måste bestämma vilka utgifter man prioriterar. Men detta är en present till dig själv och en gåva för ens sinnen. Du kan inte få det genom att oroa dig för saker, så ibland finns det prioriteringar som man måste spendera pengar på. Därför tycker jag att komma ut och få känna glädje [av Shen Yun] är värt det.

Johnston uppskattade rikedomen i kinesisk kultur och historia som Shen Yun ”väckte till liv på scenen”, men noterade också budskapens vidd och universalitet.

– Inspirationen är att berättelserna är för alla. De är inte bara för kineser … [Shen Yun har berättelser om] upplysning, svårigheter och strider. Man ser att det goda [segrar] över det onda. Man ser medkänsla och empati, och alla de saker man behöver göra som en människa i världen, förklarade hon.

Johnston uppskattade också programvärdarnas tvåspråkiga förklaringar av danserna inför varje nummer så att publiken fick en djupare förståelse av berättelserna innan de rullades upp.

– Jag tycker att visuellt fanns det så mycket skönhet i det vi såg, med härliga dansare, färger, solfjädrar, alla uttrycken. Det skulle vara mycket svårt att välja bara ett nummer [som favorit], sade hon.

Men hon var särskilt rörd av en av de moderna historierna i utförandet med titeln ‘Himlen väntar oss trots förföljelse’. I det här numret är en far förföljd på grund av sin tro på Falun Dafa, traditionell kinesisk andlig disciplin. För Johnston handlade temat om ”en övertygelse, tro och förtryck av denna tro”.

Johnston berömde dansarnas förmågor och sade:

– Dansandet var mycket imponerande, koreografin var otrolig. [Det var en] vacker, härlig uppvisning av färg, koordination och otrolig styrka hos alla dansare. Det var fantastiskt att de kunde göra allt detta och alla de tumlande rörelserna samt danserna.

Hon hänvisade till de olika svåra klassiska kinesiska dansrörelserna artisterna är utbildade i, som ger dem möjlighet att uttrycka ett brett spektrum av stilar som representerar olika etniska grupper i Kina.

Johnston hade hört talas om Shen Yun via nätet och blev glad när hon fick veta att det skulle bli en föreställning i Calgary. Hon beskrev showen som ”magnifik” och sade att hon ”kommer absolut att rekommendera den till vänner.”

– Kom och se den! Det måste vara det enda budskapet, sade hon.

Syftet med Shen Yun är att återuppliva uråldrig traditionell kinesisk kultur och berättelser genom dans och musik.

The Epoch Times är stolt sponsor av Shen Yun Performing Arts 2009 värdsturné. För mer information besök www.ShenYunPerformingArts.org

Översatt från: