Nyfödd baby vägde sju kilo
En bild från BBC på George och hans föräldrar, Jade Packer och Ryan King. (Skärmdump: Epoch Times)


För sex veckor sedan föddes babyn George i England. Vid födelsen vägde han sju kilo och är en av de största barn som fötts med normal förlossning. Båda hans föräldrar, Jade Packer och Ryan King är normalstora vuxna, rapporterar BBC.

Under graviditeten var det ingen som förstod att han skulle vara så stor och det medförde stora problem under förlossningen. George axlar fastnade och han var utan syre i flera minuter. Syrebristen gjorde att hans chans att överleva var tio procent.

”Det var när huvudet kom ut som man förstod att han var ovanligt stor. När hans axlar fastnade blev det riktigt otäckt och ett tjugotal olika läkare var i rummet”, berättade Jade för BBC.

Förlossningen pågick i cirka 16 timmar innan George till slut var född.


George kläder i jämförelse med en normal nyfödds storlek. (Skärmdump: Epoch Times)

George kläder i jämförelse med en normal nyfödds storlek. (Skärmdump: Epoch Times)

”Det blev en chock för alla – ingen hade någon aning om att han skulle vara så här stor”, sade Jade till Bristol Post men berättade att hon under graviditeten bara blivit större och större.

”Den svåra pärsen vid förlossningen gör det ännu mer speciellt att ha honom hemma nu efter allt han har gått igenom”, fortsatte hon.

George fick tillbringa en dryg månad på sjukhuset i Bristol innan han fick komma hem till familjen.

”Det var fruktansvärt när George fastnade, men nu är vi hemma och har vant oss vid vårt nya familjeliv. Alla har sagt att hans storlek kommer att plana ut och att han kommer att växa i normal takt”, sade pappa Ryan King.

Enligt några rapporter är lilla George det näst största barn som någonsin har fötts med normal förlossning i Storbritannien.

Läs den engelska versionen.