Nyårsgala en fröjd för en ung tjejs ögon
– Jag älskade det, dräkterna och allting. Jag älskade det framför allt när de gjorde de akrobatiska övningarna. Det var som om man tappade andan, sade tioåriga Esther från Montain View. (Foto: Mark Zou/The Epoch Times)


När Spectacular började gå mot sitt slut och det bara var två shower kvar i San Francisco, tog 10-åriga skoleleven från Mountain Viev till sig de allra sista delarna av den.

– Jag älskade det, dräkterna och allting. Jag älskade det framför allt när de gjorde de akrobatiska övningarna. Det var som om man tappade andan, sade Esther.

Ester berättade att hon har sett showen tre gånger, varje år under de senaste tre åren, och att hon var ”fullständigt betagen av detta konstnärliga verk ”.

– De var alla underbara. Jag förväntade mig inte denna slags skönhet sade Esther, som själv spelar violin och dansar balett, om uppträdena.

Esther jämförde sina erfarenheter av balett med showen:
– Den här baletten är mer klassisk. De pekar och böjer sina fötter. Det var mycket akrobatik och snärtar i den; det var fortfarande mycket elegant, vilket jag älskade. Vi håller inte på med akrobatik i min balettklass.

– Jag tyckte om alla delarna men ”the Water sleeves dance” var min favorit, därför att dräkterna var rosa [hennes favoritfärg] och dansarna var mycket eleganta, förklarade Esther.

Hon tyckte också om de avsitt som handlade om ödesförbindelser. Hon uppskattade ”filosofin bakom det, delen om trådarna och som bands ihop”.

– Orkestern var också fantastisk. En sak som jag tycker om när det handlar om kinesisk musik är den atmosfäriska mystiken.

– Jag älskade atmosfären av lycka i musiken och dansen, till och med under de sorgliga delarna. Som den där om Falun Dafa. Det var någonting magiskt som pågick. Man kunde inte se det men man kunde känna det, och det är det jag verkligen älskar med Spectacular. Det är magiskt, avslutar hon.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-1-28/64874.html