Nya uppgifter om prinsessan Dianas död
Prins William, 6 månader, son till prins Charles och prinsessan Diana, fotograferad vid Kensington palatset I London 22 december 1982. (Foto: David Caulkin / AFP)


Prinsessan Dianas och Dodi Al Fayeds död utreds av Scotland Yard. Ett nytt tips är att en brittisk yrkesmilitär låg bakom prinsessan Dianas död.

ITV rapporterade att tipset kom från svärföräldrarna till en före detta soldat. Den nya informationen har vidarebefordrats från militärpolisen till Scotland Yard. Det finns även nya uppgifter som refererar till något som ska vara Dianas dagbok, enligt den brittiska nyhetskanalen Sky News.

”The Metropolitan Police Service ska titta på de nya uppgifterna som har samband med dödskraschen och bedöma dess relevans och trovärdighet”, sades det i ett uttalande.

Utvärderingen kommer att utföras av specialister på Metropolitan Police.

De tillade att det ”inte är en ny undersökning och den faller inte under Operation Paget”, den fleråriga undersökningen av påståenden om att Diana och Fayed mördades.

Diana, Dodi Al Fayed och deras chaufför dödades när deras Mercedes kraschade i en tunnel i Paris den 31 augusti 1997.

”Den 7 april 2008 lämnade juryn i sitt utslag slutsatsen: ”olagligt dödande, grovt vårdslös körning av efterföljande fordonen och av Mercedesen”.

Tidigare den här månaden, rapporterade Vanity Fair att Diana var hemligt förälskad i den pakistanska hjärtkirurgen Hasnat Khan på 1990-talet. ”Diana var kär i Hasnat Khan och ville gifta sig med honom, även om det innebar att hon måste bo i Pakistan” har en släkting till Khan sagt.

Artikel på engelska.