Nya uppgifter avslöjar: Kinesiskt dödsläger säljer fångars organ
På vakt: Koncentrationslägret Sujiatun som är inblandat i statlig kinesisk organhandel och det systematiska dödandet av Falun Gong-utövare föranledde en protest på Parliament Hill i Ottawa på onsdagen. Demonstranter uppmanade den kanadensiska regeringen att fördöma "Kinas Auschwitz" och starta en räddningsaktion genom FN. (Foto: Matthew Hildebrand/The Epoch Times)


En USA-baserad människorättsorganisation avslöjade i veckan förekomsten av en stor marknad med organhandel nära koncentrationslägret Sujiatun i nordöstra Kina.

Världsorganisationen för undersökning av förföljelsen av Falun Gong (WOIPFG) skrev i en rapport att koncentrationslägret Sujiatun var anslutet till ett lokalt sjukhus och hade blivit leverantör av organ till det och andra sjukhus i staden Shenyang. Det sker genom skördande av organ från de mer än 6 000 Falun Gong-utövare som en journalist nyligen avslöjade hålls fångna där.

Koncentrationslägret är underjordiskt och byggt på en luftvärnsanläggning. Det är direkt anslutet till en bakväg till ett sjukhus i Sujiatun (vilket är både ett distrikt i staden Shenyang och namnet på koncentrationslägret). Lägret är strängt bevakat och har sitt eget försörjningssystem, inklusive underjordiska butiker.

Organen skördas medan offren fortfarande är vid liv och skickas sedan till sjukhuset för användning, säger rapporten.

Rapporten kommer tätt efter en intervju given till The Epoch Times av den kinesiske grävande journalist som först avslöjade existensen av koncentrationslägret Sujiatun. Utövare som är inspärrade där får sina organ borttagna och kropparna kremerade. Ingen har någonsin kommit tillbaka ut, säger han.

Läkare i det anslutande sjukhuset, vilka har bevittnat skördeproceduren, var psykologiskt skadade, säger WOIPFG:s talesman Kevin Yang. En del, säger han, har slutat eller tagit livet av sig.

– De beskrev [Sujiatun med orden] ”det stället är som ett helvete”.

Yang säger att personer från WOIPFG hade ringt till Sujiatundistriktet och staden Shenyang och uppträtt som presumtiva organspekulanter och blivit chockade av hur snabbt det meddelades att de kunde få organ.

– [Vi] blev så överraskade – svaret blev: förmodligen cirka två dagar, som längst runt två månader, sade Yang.

– Det är omöjligt om de inte har någon där som de kan döda, eftersom dödsdömda fångar i Kina inte är så många. Det är omöjligt för patienterna att få det efter bara ett par dagar.

Samtidigt har nyheter om koncentrationslägret Sujiatun och statlig organhandel orsakat oro i Väst. I Ottawa, Kanada samlades cirka 200 demonstranter på Parliament Hill i onsdags för att uppmana den kanadensiska regeringen att agera för att stoppa det hemliga koncentrationslägret. Organisatörerna av aktionen beskriver lägret som en reminiscens av Auschwitz.

Falun Dafa-föreningen i Kanada har skrivit till premiärministern och uppmanat Kanada att fördöma lägret och den kinesiska kommunistregimens förföljelse av Falun Gong, samt att i FN kräva att  en undersökning och en räddningsinsats sätts igång.

– Den här sortens massdödande är en utmaning för den grundläggande mänskliga naturen hos oss alla. Om vi är medvetna om den här graden av ondska och vi väljer att inte göra någonting så är vi alla ansvariga för dessa brott genom att acceptera dem med vår tystnad, sade föreningens ordförande Li Xun.

Brian McAdam från China Insight gav uttryck för samma uppfattning:
– Kina har viftat med miljarder businessdollar och förlett många länder till att ignorera frågor om mänskliga rättigheter, sade han.

McAdam bad den nya kanadensiska regeringen att:
– …åter skärskåda det tidigare gemytliga förhållandet till denna bloddrypande regim, vilken har varit ansvarig för uppskattningsvis 70 miljoner människors död.

Många av de församlade hade påbörjat en 24-timmars hungerstrejksaktion tidigt på onsdagen. 15 av dem var Falun Gong-utövare som startat en 72-timmars hungerstrejk. Var och en gjorde ett uttalande om sitt personliga skäl.

– En del av mina medutövare i Kina har försvunnit. Det är fullt möjligt att de har tagits till Sujiatun och blivit skadade, sade 73-åriga Huang Yuqin.

Innan 66-åriga Qiao Shiyue kom till Kanada år 2001 hade hon varit fängslad i ett kinesiskt arbetsläger i ett år för att hon utövat Falun Gong. Hon sade att hon ville att hennes hungerstrejk skulle:
– … exponera barbariet, tyranniet och ondskan hos det kinesiska kommunistpartiet och få alla människor att tydligt se dess sanna ansikte.

Tian Meiling beskrev sin upplevelse i Kina:
– År 2001 arresterades min dotters hela familj, alla Falun Gong-utövare. Deras son är sedan dess försvunnen och än i dag vet vi inte vad som har hänt med honom.

Det finns 2 800 bekräftade fall där utövare har torterats till döds, säger Falun Dafa-föreningen, medan initierade källor så tidigt som 2003 satte dödssiffran till runt 10 000. Hundratusentals har blivit olagligt arresterade och otaliga är försvunna. Bland dem är Zhang Yunhe, syster till kanadensiskan Michelle Zhang. Hon arresterades för fyra år sedan och myndigheterna har sedan dess förnekat att de vet var hon finns.

– Vi är väl medvetna om vad som hände i Nazitysklands koncentrationsläger. Vi kan förstå vad som händer i Kina nu, sade Li.