Nya rön: Kubmaneten var inte dödsorsaken
Otäck bild: sådana här brännmärken kan man få om man kommer i kontakt med en farlig manets tentakler, något som den 59-åriga kvinnan inte hade några märken av. (Foto: AFP)


Berättelsen om den 59-åriga kvinnan, som för någon månad sedan enligt nyheter i flera tidningar i Sverige tog ett kvällsdopp och dog av att en manet i Thailand skulle ha stungit henne, verkar ha fått en ny vändning.

Enligt en rapport från en rättsläkare i Thailand och polisiära undersökningar tyder allt på att döden inte kunde ha varit orsakad av en brännmanet eller en kubmanet.

En anonym källa tipsade Epoch Times om att det kanske var under andra omständigheter som hon dog.

Källan berättade att under ett samtal med Sveriges ambassad hade de fått veta att den 59-åriga kvinnans dödsorsak verkade vara en annan. För att säkerställa uppgifterna kontaktade Epoch Times svenska ambassaden i Thailand.

Vid kontakt och efter korrespondens med Pär Kågeby på svenska ambassaden i Thailand verkade det vara nya rön som gäller angående den 59-åriga kvinnans dödsorsak.

– Från rättsläkare har inkommit rapport om att inga synliga skador efter brännmanet fanns på kroppen. Likaså har byrån för epidemiologi som gjort en utredning med intervjuer av polis, folk på stranden samt läkare och sjuksköterska inte funnit några synliga märken efter sting, sade Per Kågeby.

– Rapporten har varit muntlig och det tar cirka åtta veckor innan vi får den på pränt, tillade han.

Enligt expertis får man kraftiga sår eller brännskador vid sting.