Nya försök att stoppa Shen Yuns föreställningar i Rhode Island misslyckades
Publiken applåderar efter en Shen Yun-föreställning i Rhode Island 2009 (Foto: Epoch Times).


Den kinesiska regimens försök att stoppa New York-baserade Shen Yun Performing Arts framföranden i Providence på Rhode Island har misslyckats. Detta försök liknar dem man nyligen gjort i USA och Europa.

Inför Shen Yuns föreställningar med klassisk kinesisk dans och musik, som är inplanerade till den 26-27 juni vid Providence Performing Arts Center, har teaterns ledning erhållit ett förbryllande e-mail. Uppenbarligen har syftet med meddelandet varit att få teatern att avboka föreställningarna. 

Föreställningen i Providence sponsras av New Englands Falun Dafa-förening och e-mailet var ett försök att misskreditera Falun Gong-utövare. Falun Gong, även känd som Falun Dafa, är en kinesisk metod för andlig utveckling, så kallad kultivering, med mycket gamla anor. Dess utövare lever efter principerna sanning, godhet och tålamod. Falun Gong har förföljts av den kinesiska kommunistregimen sedan juli 1999.

Teatern informerade Dr. Zhao, som är kontaktperson för Shen Yun-showen i Providence, om e-mailet och hoppades att han kunde förklara vad det handlade om. 

Precis som i de andra e-mailen i USA och Europa, påstods även i detta att det var från en Falun Gong-utövare. E-mailet rekommenderade varmt Shen Yun-showen men samtidigt skrevs det att teatern måste sprida Falun Gongs metod, och om teatern inte gjorde det skulle teatern straffas och bli otursdrabbad.

– Det är uppenbart att e-mailet kom från någon som arbetar för den kinesiska kommunistregimen. Syftet är att skapa ett negativt intryck av Falun Gong och Shen Yun Performing Arts så att föreställningen ställs in, sade Dr. Zhao.

Den kinesiska regimen har försökt störa Shen Yun från allra första början med hjälp av olika metoder, bland annat brev och telefonsamtal direkt från konsulär personal som försökt skrämma eller övertala teatrar att inte ta emot showen.

Detta e-mail i Providence är mycket likt de e-mail som skickades till teaterledningen i New Brunswick, New Jersey, där Shen Yun hade en föreställning den 20 juni, och i San Francisco, dit Shen Yun kommer den 23-25 juli.

– E-mailet hade en mycket udda ton och man hotade och krävde teaterns fulla stöd för showen. I mailet försökte man framställa skrivaren som en ”psykiskt störd” person och ville att andra skulle tro att det var från en Falun Gong-utövare, sade Tom Liang från New Jerseys Falun Dafa-förening

Lisa Wendle, kontaktperson för showen vid San Franciscos War Memorial Theater, sade att teaterns ledning inte fått bara ett, utan flera sådana mail. 

– Människor som vet lite om Falun Gong skulle omedelbart kunna säga att e-mailen inte är skrivna av Falun Gong-utövare. Falun Gong-utövare följer principerna sanning, godhet och tålamod. Hur skulle de kunna uttrycka sig hotfullt, sade Lisa Wendle.

Bedrägliga e-postmeddelanden med en annan strategi har också använts i Europa. Teatrarna i Turin i Italien och National Opera i Moldavien, fick liknande e-mail med innehåll som misskrediterade showen och Falun Gong. Man jämförde Falun Gong med kristendomen och kritiserade starkt kristendomen. För att undvika religiösa konflikter bad man teatrarna att ställa in föreställningen. 

Moldavien ställde in Shen Yun-föreställningen samma dag som den skulle ske efter att den kinesiska ambassaden haft direkt kontakt med den moldaviska teaterns direktör och det lokala styret. 

Innan Shen Yun spelar i Providence, har danskompaniet redan utfört flera hundra shower under sin pågående världsturné.

 

Översatt fritt från engelska artikeln: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/37565/