Ny våg av trakasserier drabbar Shen Yun
2009 års publik som ser på Shen Yuns shower i de finaste teatrarna runt om i världen. (Foto: The Epoch Times)


Falska e-postmeddelanden har skickats till olika teaterledningar i försök att sabotera föreställningarna med det New York-baserade danskompaniet Shen Yun Performing Arts.

State Theatre i New Brunswick, New Jersey, förbereder sig för att välkomna Shen Yun Performing Arts tillbaka nästa vecka. Dock har teaterns vd fått hotfulla e-postmeddelanden från någon som påstått sig vara Falun Gong-utövare. 

Liknande e-post har även mottagits av teatrar i Providence, Rhode Island och i San Francisco. 

Alltsedan Shen Yun började ge sina föreställningar med klassisk kinesisk dans och musik över hela världen, har den kinesiska kommunistregimen försökt stoppa gruppen från att framföra showerna. 

Tom Liang i New Jerseys Falun Dafa-förening tror att e-postmeddelandena kommer från någon som arbetar för den kinesiska regimen. 

– E-brevet hade en mycket konstig stil där man hotade och krävde teaterns fulla stöd för showen. Det sökte framställa författaren till det som en ”mentalt störd” person och försökte få läsaren att tro att det skulle komma från en Falun Gong-utövare, sade Liang.

New Jerseys Falun Dafa-förening är en av arrangörerna av showen i New Jersey. Lokala Falun Dafa-föreningar är vanligen värdar för det New York-baserade företaget Shen Yun, och dess årliga världsturnéer. 

Föreningen menar att e-post kampanjen syftar till att skada Shen Yun genom att framställa Falun Gong-utövarna som stöder dem, på ett negativt sätt. Falun Gong (också känd som Falun Dafa) är en självkultiverings och qigongmetod som den kinesiska regimen har förföljt sedan juli 1999.

Sen Yang, ordförande för mellersta USA:s Falun Dafa-förening tror att e-breven syftar till att ge teatrarna en negativ bild av Falun Gong-utövare som varande irrationella och konstiga så att teatrarna ska ställa in de planerade showerna.

Dessa e-brev är inte den enda formen av trakasserier som riktats mot New Brunswicks Shen Yun-show. 

– Det kinesiska konsulatet i New York har också ringt hotfulla telefonsamtal till teatern, berättar Tom Liang .

Enligt Liang har personer som arbetar för den kinesiska regimen också spridit rykten bland den kinesiska befolkningen i ett försök att störa marknadsföringen av showen.

Liang anser dock att störningarna inte kommer att ha någon större effekt eftersom både State Theatre och New Jerseys Performing Arts Center (NJPAC) redan tidigare framgångsrikt har visat Shen Yuns shower.

– De här teatrarna har goda relationer med Shen Yun Performing Arts och är väl förtrogna med Shen Yuns höga kvalitet, sade han. 

E-postmeddelanden som mottagits i Providence, Rhode Island och San Francisco var snarlika dem i New Jersey.

Providence Performing Arts Center på Rhode Island fick ett e-postmeddelande från någon som påstod sig vara en Falun Gong-utövare. E-posten rekommenderade starkt Shen Yun-showen men uppmanade också starkt personer i teaterns ledning att ”främja” och ”öva” Falun Gong för annars skulle ”bestraffning” och ”otur” bli konsekvensen.

Författaren till e-posten, som skickades till San Franciscos War Memorial och Performing Arts Center, påstod sig vara en Falun Gong-utövare och en ”Shen Yun fan”. Mottagarna hotades också om de inte börjar utöva Falun Gong .

– Det har aldrig funnits en Falun Gong-utövare som skickat ut hotelser för att tvinga andra att utöva, sade Yang. Han tillade att utövande av Falun Gong alltid har varit helt frivilligt. 

Dessa e-postmeddelanden följer på andra former av trakasserier som riktats mot Shen Yun.

I Calgary i Kanada, på morgonen den 31 mars, dagen för showen, ringde någon som påstod sig vara arrangör till teaterchefen och bad att kvällens show skulle ställas in.

Teatrar som är värdar för Shen Yun har rutinmässigt fått brev liknande det 13-sidiga brevet som skickades från det kinesiska konsulatet i Houston, Texas, till Robinson Center Music Hall i Little Rock, Arkansas. I skrivelsen attackerades Falun Gong och Shen Yun anklagades för ”att skada kinesisk-amerikanska relationer” och ”störa Kinas stabilitet”. I brevet bad man också teatern att tacka nej till Shen Yuns show.

Det har förekommit flera fall där personer som påstått sig tillhöra publiken har klagat på showen till teatern och bett teatern att inte boka in Shen Yun i framtiden.

Enligt Huishar Chen, från kanadensiska Edmontons Falun Dafa-förening, fick kulturministern i British Colombia ett telefonsamtal från någon som påstod sig ha sett Shen Yun-showen och som klagade på showen och bad att ingen teater skall tillåta Shen Yun att ha framträda. Kulturministern vägrade och berättade för personen att han hade sett showen och inte höll med om klagomålen.

Kulturministern i British Columbia är inte ensam om att motsätta sig försök att stoppa Shen Yun från att framföra showen.

Liang sade att direktören för NJPAC, där Shen Yun framfördes i januari 2009, dagligen fick motta trakasserande samtal från den kinesiska konsulatet i New York, där man uppmanade henne att sluta vara värd för Shen Yun.

Han sade att hon var mycket upprörd och ringde tillbaka till Kinas konsul och sade till honom: ”Vi är inte i Kina. Alla som följer reglerna har rätt att använda teatern. Var god och stör inte oss längre.” Efter det slutade det kinesiska konsulatet att trakassera NJPAC.

Den amerikanske kongressledamoten Rush Holt såg Shen Yun på NJPAC och sade efteråt: 
– Föreställningen är oförglömlig! Jag älskar vartenda nummer. Artisterna är otroliga! 

När Shen Yun-showen som planerades i Kiev, Ukraina, blev avbokad på grund av påtryckningar från KKP, skrev kongressledamoten Holt ett brev till talman Janukovitj i Ukraina. Han refererade till Shen Yun som ”ett av världens främsta kinesiska dans- och musikkompanier”.

”Syftet är att återuppliva traditionell kinesisk konst och showen har framträtt till stor belåtenhet i 100 städer runt om i världen. Jag tyckte [Shen Yun] var både pedagogisk och inspirerande”, sade kongressledamoten.

Shen Yun kommer att ha två föreställningar den 20 juni i State Theatre. Nio amerikanska kongressledamöter, New Jerseys senat, borgmästaren och stadsfullmäktige i New Brunswick har skickat gratulationsbrev för att välkomna showens återkomst till New Jersey.

De e-mail som ville skada Shen Yuns föreställning i New Jersey har överlämnats till FBI. 

Reportar: Shi Yu och Weilin Wu.

Läs den ursprungliga kinesiska artikeln:http://epochtimes.com/gb/10/6/14/n2937157.htm” target=”_blank”>http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/37409/