Ny jordbävning i Sichuan
En jordbävning av storleken 6,1 på richterskalan drabbade Sichuan den 1 augusti. Bilden visar invånare i staden Leigu efter den stora jorbävningen i maj som mätte 7,9. (Foto: Guang Niu/Getty Images)


En jordbävning som mätte 6,1 på richterskalan drabbade Sichuanprovinsen 16.32 den 1 augusti. Epicentrum låg på gränsen mellan Pingwu-länet och staden Mianyang i länet Beichuan. Andra städer som påverkades av jordbävningen var bland andra Chengdu, Xi’an och Mianyang, liksom Wenchuan och Dujiangyan som även drabbades av det stora skalvet i maj.

Enligt Kinas Earthquake Network Center ägde jordbävningen rum på ungefär 2 mils djup. Skakningarna skar av kommunikationsledningar vid epicentrum under ungefär två timmar. Minst 231 rapporteras skadade enligt Xinhua News Agency.

En man, Zhou från Wenchuan
berättade för Epoch Times att han kände en kraftig skakning. Han ville få reda på hur situationen var för Pingwu-området, men kunde inte hitta några rapporter om det inträffade.

Enligt uppgift ska den olympiska elden besöka Sichuanprovinsen mellan 3-5 augusti innan den kommer till Peking för invigningsceremonin den 8 augusti.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/n2/china/6.1–magnitude-quake-hits-sichuan-2018.html