Ny bok oroar taiwanesiska lagstiftare
Yuan Hongbing (andra från vänster) presenterar boken i Taiwan. (Foto: Song Bilong/The Epoch Times)


Taiwans demokrati har blivit ett stort hot mot kommunistiska Kina, och regimen har utarbetat strategier för att ta sig an Taiwan-frågan. Det säger Yuan Hongbing veckan efter att hans nya bok Taiwan Disaster kommit ut vid en presskonferens i Taiwans lagstiftande råd, Yuan.

Yuan, tidigare professor i juridik och demokratiaktivist, lever för närvarande i exil i Australien. Han förklarar att friheten och demokratin som folket i Taiwan åtnjuter är i stark motsättning till den politiska situationen i Kina. Dess existens har påverkat tänkesättet för Kinas 1,5 miljarder människor, vilket har blivit ett stort hot mot det kinesiska kommunistpartiet.

Enligt Yuan vill den kinesiska ledaren Hu Jintao åstadkomma någonting historiskt innan han stiger av presidentstolen.

– Sanningen är att det kinesiska kommunistpartiet förbereder för att förena Taiwan med Kina genom att infiltrera Taiwans politik, ekonomi, kultur och sociala aktiviteter. Genom att gradvist ta kontroll över alla dessa områden, planerar kommunistregimen att avlägsna Taiwans demokratiska system, sade Yuan.

Yuan säger att han avslöjar den kinesiska regimens komplexa infiltration av Kuomintang, ett prokinesiskt nationellt parti, såväl som andra delar i samhället.

Yuan skriver att alla strategiska order kommer direkt från Hu Jintao och Wen Jiabao. Dessa åberopas för att bland annat hjälpa högt rankade medlemmar i Kuomintang att köpa fastigheter i Kina, förstöra DPP:s (ett oberoende parti) ekonomi, lura företag i Kina att bli offentliga i Taiwan, kontrollera Taiwans börsmarknad, köpa upp mängder av lantbruksprodukter från Taiwan och tillåta kinesiska turister att besöka Taiwan.

Yuan gav insidesinformation i en rad känsliga frågor, inklusive tidigare taiwanesiske presidenten Chen Shuibians pengatvätt. Han avslöjade även hemliga dokument från regimens högt rankade tjänstemän.

Lagstiftare i demokratiska progressiva partiet (DPP), Chen Ting-fei, pratade också under presskonferensen.

– Hur kommer det sig att professor Yuan har så mycket information och att vårt Nationella säkerhetsråd och Nationella säkerhetsbyrå inte har det? Vi träffar Kinas högt rankade tjänstemän som president Hu Jintao och Chen Yunlin [ordförande för Rådet för relationer genom Taiwansundet], men vi har ingen information alls om detta, sade Chen.

Chen frågade Su Chi, generalsekreterare för Nationella säkerhetsrådet, var rådet får sin information från och bad det sluta att förhandla med den kinesiska regimen.

– Innan rådet samlas och bekräftar dess egen information och förklarar det för lagstiftare, borde det sluta att träffa Chen Yunlin och stoppa alla förhandlingar med Kina, sade Chen.

Kort efter att boken publicerats kontaktades Yuan privat av både DPP-lagstiftare och Kuomintang-medlemmar, som hoppas få veta mer om den kinesiska regimens skumraskaffärer, berättade han för Epoch Times före presskonferensen.

Några bokhandlar vägrar att köpa in Yuans bok. Han säger att det är på grund av den rädsla som det demokratiska Taiwan känner mot det totalitära Kina.

Yuan är orolig att blir svartlistad och vägrad inträde till Taiwan nu när boken har publicerats, och belyste exemplet Li Dayong, ordförande för Globala servicecentret för att träda ur det kinesiska kommunistpartiet, som för fyra veckor sedan ansökte om inresevisum till Taiwan, men fortfarande inte har fått något besked om den.

DPP-lagstiftaren Wang Sing-Nan har bett Taiwan att skydda Yuans säkerhet, och är orolig att det kinesiska kommunistpartiet kommer att vidta åtgärder för att han offentliggjort dess hemliga dokument.

– [Yuan] ser mänsklighetens högsta värderingar och tror att folket i Taiwan inte borde möta samma öde [som kommunist-Kina]. Han har varnat oss, och vi tackar honom, sade Wang.

Taiwan Disaster är utgiven av Taiwan News. Boken sålde slut en vecka efter att den kommit ut den 21 november. Den andra upplagan på 10 000 exemplar trycktes upp den 26 november.

Originalartikel på kinesiska: http://www.epochtimes.com/gb/9/11/25/n2733875.htm

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/25717/