NTDTV:s kinesiska sångtävling har startat
Inledningsomgången i NTDTV:s internationella kinesiska sångtävling hölls den 15 oktober i Kaufmans konserthall i New York (Foto: Dayin Chen/Epoch Times)


TV-stationen New Tang Dynastys första internationella sångtävling för vokalister genomförde på måndagen den inledande omgången i New York.

Vinnarna i inledningsomgången gick vidare till semifinal- och finalomgångarna som genomfördes de påföljande dagarna. Över 100 kinesiskspråkiga vokalister från hela världen deltog och det kom sångare så långt bortifrån som Kina, Taiwan, Norge och Singapore.

Yajun Wang som kom från Norge för att delta i tävlingen hade hört talas om sångtävlingen genom att följa NTDTV:s danstävling.

– Sångtävlingen är mycket betydelsefull. Det kinesiska kommunistpartiet förstörde den kinesiska kulturen, och moralen i Kina har försämrats efter det. Det har förstört nationens grundpålar och hela världen, sade Wang.
Mr Wang sa också att sångtävlingen återupplivar sann kinesisk kultur. Något han tycker är mycket viktigt för det kinesiska folket.

KKP försöker stoppa tävlingen

Det kinesiska kommunistpartiet försökte hindra många sångare, särskilt de bosatta i Kina från att delta i NTDTV:s sångtävling
Ms. Carrie Huang, talesperson för NTDTV, sa:

– Sångtävlingen stödjer kinesisk traditionell konst. En sådan bra sak hindras i Kina. KKP försökte att hindra den internationella kinesiska danstävlingen (genomfördes nyligen av NTDTV), och beordrade sin media att attackera den. Alla deras försök misslyckades, de beordrade polisen för att förhindra artisterna från att delta i tävlingen.

Ms Huang poängterade:

– KKP:s onda och våldsamma filosofi är emot verklig traditionell kinesisk kultur. Det är den grundläggande orsaken till att KKP försöker använda alla upptänkliga medel för att hindra tävlingen.


Tävlande i inledningsomgången av NTDTV:s internationella kinesiska sångtävling, i Kaufmans konserthall New York. (Foto: Dayin Chen/Epoch Times)

Tävlande i inledningsomgången av NTDTV:s internationella kinesiska sångtävling, i Kaufmans konserthall New York. (Foto: Dayin Chen/Epoch Times)

”Äkta, generös och storartad”

Mr Wang deltog i sångtävlingens folksångsklass, där han sjöng ”Jag hoppas få se min lärare le.”

– Den har en positiv effekt. Den är äkta, generös och storartad. Den kan rena människors hjärtan, sade han om sångtävlingen.

I NTDTV:s sångtävling deltog manliga och kvinnliga sångare i två grupper, operastilen bel canto och kinesisk folksång. Sångarna kunde välja att sjunga till ackompanjemang av piano eller till musik på CD. En tävlande ackompanjerade sig själv med sin egen guzheng (ett traditionellt kinesiskt instrument likt en cittra).

Några tävlande underhöll ytterligare, förutom med sången, vilket uppskattades av publiken. Till exempel dansade Tsun Gen från Sverige, klädd i traditionell kinesiska kläder till musiken under sitt framträdande i folksångsklassen

NTDTV:s internationella sångtävling fortsatte i morgon med semifinalen och avslutas på onsdag med finalen som följs av prisutdelningsceremonin och ett praktfullt uppträdande.

Läs gärna engelsk version här.