NTDTV presenterar ny global tävlingsserie
Efter den lyckade finalen i den internationella tävlingen i klassisk kinesisk dans presenterar nu NTDTV en ny serie tävlingar. (Foto: Dayin Chen/Epoch Times)


Efter den lyckade finalen i den internationella tävlingen i klassisk kinesisk dans i juli i år, har nu New Tang Dynasty TV (NTDTV) planer på att presentera en serie globala tävlingar med fokus på teman som konst, musik och matlagning.

Förutom sångtävlingen i oktober kommer tävlingar inom följande områden att utlysas:
Kampsport
Fiolspel
Pianospel
Klassisk kinesisk kostymdesign
Kinesisk matlagning: Szechuanköket, Norra Kinas kök, Kantonesiska köket, Shandongköket och Huaiyangköket.
Realistisk oljemålning
Fotografi

Li Zhong från TV-stationen berättar att sångtävlingen tillsammans med den påföljande tävlingsserien är en fortsättning på NTDTV:s kinesiska Nyårsgala och tävlingen i klassisk kinesisk dans.

– Vårt uppdrag är att genom konsten presentera den sanna, barmhärtiga och vackra inre meningen i Kinas fem tusen år gamla kultur, samt att underlätta det kulturella utbytet mellan öst och väst.

Li säger att förutom kampsport,
traditionell kinesisk kostymdesign och kinesisk matlagning kommer tävlingarna även att omfatta västerländsk kultur såsom piano, fiol, fotografi och realistisk oljemålning. Han menar att även dessa kategorier tillhör kärnan i mänsklig kultur och likaså har en omfattande påverkan på det kinesiska samhället.

– Samtidigt som vi vill befrämja tradition och kultur vill vi med tävlingarna även visa NTDTV:s engagemang i att utbilda och underhålla allmänheten. Kineser världen över kommer att gagnas både mentalt och andligt av våra tävlingar, säger Li.

Årets kinesiska Nyårsgala och internationella danstävling i klassisk kinesisk dans har redan gjort intryck på det västerländska samhället.

Den första nyårsföreställningen som NTDTV arrangerade var i New York 2004. Därefter har antalet föreställningar flerdubblats varje år. Under 2007 turnerade föreställningen i över 30 länder och sågs av över 200 000 människor. Även danstävlingen i juli mottog positiv respons från allmänheten.

Flera kineser i publiken sade efter danstävlingen att dansen är en gåva som skänkts från förfäderna, och att moderna människor bär ansvaret för att hålla den vid liv. Någon menade att den skönhet som uppvisas i klassisk kinesisk dans tillhör alla människor i hela världen.

Mer detaljerad information om tävlingarna kommer snart från NTDTV.

Översatt och bearbetad från engelsk version

Läs originalartikeln på kinesiska här