NTDTV presenterar nio internationella kinesiska tävlingar 2008
NTDTV presenterar nio internationella kinesiska tävlingar 2008. (NTDTV)


Efter att ha avslutat den internationella kinesiska klassiska danstävlingen såväl som den internationella kinesiska sångtävlingen förra året, kommer New Tang Dynasty Television (NTDTV) att presentera en global kinesisk tävlingsserie som innefattar konst, musik, kampsport och kulinarisk talang.

De nio internationella tävlingarna hålls i fiol, sång, piano, traditionell kampsport, kinesisk sömnadsdesign, kinesisk klassisk dans, figurmålning, kinesisk kulinarisk talang (innefattande stilar från Sichuan, Guangdong, Shangdong, Huiyang samt Nordöstlig stil) samt fotografi.

Cong Li, presidenten för NTDTV, berättar för Epoch Times att NTDTV genom denna tävlingsform hoppas kunna tillhandahålla en plattform för kulturellt utbyte mellan kinesisk och västerländsk kultur. Syftet är bland annat att främja och sprida den traditionella kinesiska kulturen, hjälpa till att bättre förstå denna kultur samt att bättre förstå Kinas nutid och historia.

– Utomlandskineser tycker ofta att det kan vara svårt att hitta traditionell kinesisk kultur och historia. Faktum är att den är mycket svårt att hitta, till och med i Kina. Att vara skild från sin kultur är någonting ganska tråkigt och ledsamt. Vi försöker hitta rötterna till vår tradition och vill få dem att gro och växa på den internationella scenen. Slutligen vill vi att den ska blomstra fullständigt, säger Li.

Han fortsätter:

– Tävlingarna i år kommer inte bara att innefatta kampsport, sömnad och kulinariska skickligheter från den traditionella kinesiska kulturen, utan även delar av den västerländska kulturen såsom piano, fiol, fotografi och figurmålning. Tävlingarna är kulturella bärare för konst såsom dans, sång, instrumentalmusik och målning samt för delar av det vardagliga livet, såsom kläder och mat.

Li berättar att tävlingarna erbjuder fina priser och ska hållas i världens huvudstad, New York. Varje domarpanel kommer att komponeras av framstående experter inom respektive område.

Li hoppas att konst-eliten
kommer att ta tillfället att visa upp sina talanger och han tror att tävlingarna, mitt i den globala ”vågen av Kina-mani”, kommer kunna hjälpa till att presentera den traditionella kinesiska kulturessensen för allmänheten.

– Många kontaktade oss så snart registreringen öppnade för några av tävlingarna. Vi tror definitivt att årets tävlingar kommer att bli en stor succé.

Sedan NTDTV presenterade den årliga Globala kinesiska nyårsgalan i New York under det kinesiska nyåret 2004, har föreställningen (numera känd som Chinese Spectacular) växt varje år. Antalet uppvisningar har ökat konstant och i år har föreställningen turnerat runt världen till 65 städer där den har hyllats och erkänts av publik från en mängd olika områden, såsom inom kretsar för konst, kultur, affärer och politik. NTDTV:s internationella kinesiska klassiska danstävling och internationella kinesiska sångtävling som hölls i juli och oktober 2007 har också dragit till sig en stor internationell uppmärksamhet.

Kort presentation av de nio tävlingarna

Den internationella kinesiska fioltävlingen hålls den 25-27 juli i New York. Tävlingen kommer att bestå av tre steg: inledande, andra och slutligt. Registreringen öppnade den 15 mars. Elever från 16 år och uppåt, samt lärare från musikskolor eller amatörer med professionell kapacitet är välkomna till tävlingen. Den internationella kinesiska sångtävlingen kommer att hållas den 8-10 augusti i New York.

Den internationella kinesiska pianotävlingen hålls den 22-24 augusti i New York. Tävlingen kommer också att ha tre steg: inledande, andra och slutligt. Registreringen öppnade 21 mars. Elever från 16 år och uppåt samt lärare från musikskolor eller amatörer med professionell kapacitet är välkomna till tävlingen.

De andra och slutliga stegen för den internationella kinesiska traditionella kampsportstävlingen kommer att hållas den 4-5 oktober i New York. Registreringen öppnade den 1 april. Den inledande tävlingen för Asien-Pasific kommer att hållas i Taiwan i augusti och den inledande tävlingen för Nordamerika kommer att hållas den 4 oktober i New York.

Den globala kinesiska sömnadsdesigns-tävlingens finaler och prisutdelning kommer att hållas i New York den 19 oktober. Deadline för inlämning av skisser är 7 juli 2008. I den inledande bedömningen kommer skisserna att utvärderas och inbjudningsbrev inför nästa steg kommer att skickas ut den 15 juli. (Mått för deltagande klädnader kommer att innefattas i breven.) Deadline för inlämning av deltagande klädnader är 20 september 2008.

Den internationella kinesiska klassiska danstävlingen kommer att hållas den 31 oktober till 2 november i New York. Den kinesiska figurmålningstävlingen, kinesiska kulinariska tävlingen och kinesiska fotografitävlingen kommer alla att hållas sent i november i New York.

Mer detaljerad information kan hittas på http://competitions.ntdtv.com.
http://en.epochtimes.com/news/8-4-16/69258.html