Norrsken streamas på ny webbsida
Norrsken, eller aurora borealis, skimrar i skyn vid den grönländska staden Kangerlussuaq. Norrsken inträffar oftast mellan september och oktober och från mars till april och är en populär turistattraktion. (Foto: Uriel Sinai/Getty Images)


Norrsken, som kan ses i norra delen av världen såsom i Kanada och i de skandinaviska länderna, visas varje natt på en webbsida från Canadian Space Agency.

Canadian Space Agency sade häromveckan att deras observatorium AuroraMAX, som ställts in för att följa norrskenet, eller ”aurora borealis” som det ofta kallas, kopplats upp mot nätet.

”Folk kan sitta hemma i fåtöljerna överallt och upptäcka det förunderliga norrskenet live på sina hemdatorer”, sade ordföranden för Canadian Space Agency Steve MacLean i ett uttalande. ”Vi hoppas att man genom att titta på norrskenets dans kan bli nyfiken på vetenskapen om himlen och förhållandet vi har till vår egen stjärna, solen.”

Videoupptagningar av norrskenet, som normalt börjar i slutet av augusti eller i början av september och slutar i maj, kommer att arkiveras och vara tillgängligt för att titta på vid en senare tidpunkt.

Polarsken är ljusfenomen som typiskt inträffar vid områden längst norrut och söderut på jordklotet.

De skapas genom att laddade partiklar från solen interagerar med gaser, normalt kväve och syre, i jonosfären.

Livesändningarna hittas på http://www.asc-csa.gc.ca/auroramax

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/43067/