Norrköping upp i topp i Allsvenskan
Emir Kujovic gjorde två mål i matchen mellan IFK Norrköping och Häcken på söndagen. IFK Norrköping är därmed i guldposition i Allsvenskan när tre omgångar återstår att spela. (Foto: Anders Henrikson/Wikimedia Commons)


Det var 26 år sedan IFK Norrköping senast vann Allsvenskan i fotboll. Via seger mot Häcken med 3-1 på söndagen övertog laget serieledningen och i är guldposition i Allsvenskan med tre omgångar kvar att spela.

Sedan tidigare är det klart att segern i årets Allsvenska kommer att stå mellan tre lag – IFK Norrköping, IFK Göteborg och AIK. Och efter söndagens matcher är det klassiska IFK Norrköping som sitter i förarsätet.

IFK Göteborg, som lett serien sedan i våras, mäktade bara med oavgjort 1-1 mot bottenlaget Halmstad. Samtidigt gjorde Norrköping en stabil match hemma på Nya Parken mot Häcken och vann med 3-1, efter två mål av Emir Kujovic.

Lite smolk i glädjebägaren var att stabile skytteligaledaren Kujovic drog på sig ett gult kort och är avstängd i nästa match – ett stort avbräck för Norrköping i guldstriden.

– Skönt att vi vinner. Jag är lite besviken över att jag får gult kort. Det är lite onödigt av mig, sade Emir Kujovic till C More.

Norrköping, som med sina tolv Allsvenska guld ligger trea i maratontabellen efter Malmö FF och IFK Göteborg, ligger med tre omgångar kvar att spela två poäng före Göteborg och tre poäng före AIK.

Serien gör nu ett två veckor långt uppehåll för EM-kvalspel.