Nordöstra Kina drabbat av sandstormar och smog
Peking har under de senaste dagarna drabbats av smog och sandstormar. (Weibo.com)


Pekings himmel förmörkades återigen av smog den 28 februari och trafiken till vissa delar av motorvägarna fick stängas på grund av dålig sikt.

I stället för det vanliga föroreningsdiset som setts på senare tid, sveptes den kinesiska huvudstaden in i damm, när en sandstorm blåste in, enligt statliga Xinhua.

Peking var dock inte den enda staden som drabbades. Sandstormar drog även in från Inre Mongoliet över provinserna Jilin och Heilongjiang på onsdagskvällen.

Pekings trafikbyrå sade att motorvägar i Peking, Tianjin och Hebei stängdes av tidigt på morgonen. Men på förmiddagen öppnades åter igen trafiken mellan Peking och Tianjin samt mellan Peking och Shanghai.

Tidigt på morgonen drabbades Tianjin av tät smog med sikt på mindre än 200 meter. Hela delar av motorvägen i storstaden stängdes av. Alla flyg från Tianjin Binhais internationella flygplats försenades, och totalt 177 fartyg satt fast i Tianjins hamn, enligt Singdao Daily.

Enligt prognoser skulle smoggen fortsätta att påverka östra centrala Kina tidigt på morgonen den 28 februari, inklusive östra Sichuan, Chongqing, södra Shaanxi och närliggande områden, enligt sajten Weather China.

På fredagen drabbades Xinjiang, Ningxia, Inre Mongoliet, Shanxi och andra provinser av sandstormar.

Översatt från engelska.