Nordkorea och Kina - samma slags hot mot omvärlden


Rädslan för Nordkoreas göranden de senaste dagarna kan vara befogad att uppmärksamma. Nordkorea är en kommunistisk diktaturstat liksom Kina. Kinas regim är precis lika oberäknelig som andra kommunistiska diktaturstater.

Kina verkar kanske lugnt och västerländskt på ytan. Under ytan lurar dock ett ondskans väsen som kan släppas lös närhelst det passar dem och deras syften, den kan riktas mot vem som helst, om det gynnar deras maktfullkomlighet. Kina förtrycker eller mutar idag en hel befolkning. De riktar inte öppet sitt hot mot omvärlden som Nordkorea gör, men vem vet vad de lurar på i kulisserna? Vem tänker på att hjälpa Kinas befolkning att bli fri från terror från staten om den inte öppet och direkt hotar omvärlden?

Tänk på att det finns många kommunistiska stater på jorden och att det har funnits ännu fler. Vi får inte glömma att det inte var länge sedan Ryssland blev fritt från kommunismen. Där finns fortfarande strömmningar som lever kvar och andra närliggande stater har samma bakgrund. Vi vet inte hur angelägna Kina är att samarbeta med Ryssland och andra forna kommuniststater. Kina har pengar att muta med. Folk som önskar sig mycket pengar kan också vara oberäkneliga och göra förhastade handlingar av olika slag, vilket även kan vara ett hot mot oss i trygga Sverige.

Många kritiserar USA:s ageranden på olika vis, men de försöker faktiskt göra något åt felaktigheter i världen medan många andra tyvärr endast ser på eller klagar. I Abu Graib-fängelset sitter det riktigt kriminella brottslingar, som nu omvärlden tvingar USA att släppa fria.

I Kina placerar man de som haft en åsikt eller uttalat sig om något som regimen inte gillat, i fängelse där de torteras eller utsätts för något ännu värre. Många sitter i arbets och fångläger där de producerar nästan gratis varor till oss. Varför kritiseras inte det? トr det för att vi drar nytta av det? Om det är så stödjer vi indirekt förtrycket av det kinesiska folket. USA gör kanske många fel, men de gör något som de tror är bra för alla parter utom brottslingarna, vilket många andra länder inte gör. Om du tänker efter en stund, vilken stormakt väljer du att stödja om du måste välja, Kina eller USA?

Epoch Times specialutgåva ”Nio kommentarer (artiklar) om kommunistpartiet” ger en god förståelse för faran med kommunistiska strömmningar i samhället och i världen. Kommunisters förstörelse av människors moral och kultur är katastrofal.

Numera är folk rädda för att ett terroristdåd ska drabba dem eller någon nära anhörig. Självmordsbombare av alla slag har fått mycket utrymme i media vilka har hjälpt till att piska upp en stämmning av oro och hat. Det är inte religioner som skapar krig. Det är människor som inte kan hantera sina känslor. Varje människa har ansvar över hur den agerar och uppför sig. Man kan inte skylla på någon annan för vad man själv gör eller har gjort. Det verkar ibland som om människor har ett behov av att se ner på andra för att själva känna sig bra. Jag tycker att det är att lura sig själv när man gör så. Man blir inte en bättre människa av att tycka att någon annan är dålig. Har man verkligen försökt att förstå den personen? Har man satt sig in i den personens liv och svårigheter? Bryr vi oss verkligen om våra medmänniskor så pass mycket att vi känner att vi har gott samvete när någon faller ur ramen och beter sig konstigt, farligt eller orationellt?

Vissa kan inte ändra eller bättra sig. Det bara är så. Det finns massor av människor som inte kan ändra sin karaktär. Ett exempel på det är Kinas regim. De borde inte få ha kvar makten. I Kina har man en icke folkvald diktator. Denne diktator kan dra nytta av många likasinnande kommuniststater i världen om de skulle vilja det. Personligen tror jag att de har ett finger med i spelet när det gäller Nordkoreas agerande under de sista dagarna. De har både anledning och uttalad fiendeskap mot både USA och Japan.

Låt oss fortsätta sprida information om kommunismens brott vidare så att detta otyg kan lösas upp och ersättas av ett överflöd med godhjärtade människor istället.

Låt människors innersta Godhet stråla – Trollen kommer att spricka i ett sådant starkt ljus!

Uppdaterad 060713