Noaks Ark hittad uppger kristna upptäcktsresande
Berget Ararat sett genom ett taggtrådsstängsel från den armeniska staden Artashat den 11 juli 2009. Arkeologer från Noah's Ark Ministries säger att en båt som de hittat på berget Ararat har en "99 procents" chans att vara den Noaks ark som nämns i bibeln. (Foto: Karen Minasyan / AFP / Getty Images)


Arkeologer från Noah’s Ark Ministries International (NAMI) har rapporterat att de funnit en ark som de anser har ”99,9 procents” chans att vara den gamla bibliska artefakten känd som Noaks Ark.

Ett team på 15 forskare som letade i östra Turkiet hittade arken på berget Ararat 400 meter över havet. En av teamets medlemmar, dokumentärfilmaren Wing-cheung Yeung, hävdade att ”det inte är 100 procent säkert att det är Noaks Ark, men vi tycker att det är till 99,9 procent säkert att det är det”, rapporterade World Net Daily. NAMI, expeditionens organisatör, är en Hongkongbaserad kristen grupp.

Arken verkar invändigt vara utrustad med flera utrymmen som grupperna säger kan ha använts till djur, medan skeptiker säger att de lika gärna kan ha använts för att frakta vapen eller mat.

– Sökteamet och jag själv gick in i en träkonstruktion högt upp på berget. Konstruktionen är uppdelad på olika utrymmen. Vi tror att träkonstruktionen vi gick in i är samma konstruktion som registrerats i historiska redogörelser och samma urgamla båt som lokalbefolkningen har gett indikationer om, sade NAMI-arbetaren Man-fai Yuen.

Enligt den koldatering som NAMI gjort av träet som arken är byggd av, är den cirka 4800 år gammal. Inga andra tester av oberoende organisationer har gjorts i nuläget och den turkiska regeringen har inte sagt något om vad som kommer att hända med arken.

NAMI har inte gett några närmare detaljer på storleken av träkonstruktionen. Enligt bibliska noteringar placerades arkens sista viloplats i Ararat-bergen och den hittades där man kunde förväntas sig att hitta den. Båten beskrivs i Bibeln som ca 137 meter lång, cirka 22 meter bred och ca 14 meter hög.

Berättelsen om Noaks ark härrör från 6:e kapitlet i Första Moseboken. Historien berättar att Noak fick i uppdrag av Gud att bygga en ark för att transportera en hane och hona av varje djur i den region där Noak levde. Genom att bygga arken räddade Noak djuren och en liten grupp människor från en stor översvämning som skapades av Gud för att eliminera den tidens moraliskt fördärvade människor.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/34220/