Nio kommentarer om kommunistpartiet – nu på Epoch Times Sveriges hemsida
Maos skugga: Mor och son vid ingången till Beijings militärmuseum, välkomnas av en stor staty av Kinas tidigare diktator Mao Zedong. (Foto: Stephen Shaver/AFP/Getty Images)


Artikelserien ”Nio kommentarer om kommunistpartiet” publicerades av Dajiyuan (Epoch Times kinesiska utgåva) i november 2004. Våren 2005 översattes artiklarna till svenska och trycktes i en specialutgåva som spridits i cirka 20 000 exemplar.


Idag publicerar vi en uppdaterad svensk översättning av dessa banbrytande artiklar, och gör dem samtidigt mer lättåtkomliga för svenska läsare genom att ha dem i en egen kategori direkt på den svenska Epoch Times-sajten.

I skrivande stund (21/2 2007) har 18.734.261 personer tagit avstånd från det kinesiska kommunistpartiet och dess underorganisationer genom att göra ett uttalande på http://tuidang.epochtimes.com. Denna stora rörelse av frihetslängtande kineser är något aldrig förut skådat och mycket hoppingivande för såväl Kina som övriga världen.

Läs gärna de ”Nio kommentarerna” du med, så får du djupare förståelse av vad som hänt i Kina under kommunistregimens styre, och vad de miljontals människorna nu säger adjö till.