Ni visar västerlänningar vad verklig kinesisk kultur är
Juldagens publik uppskattar NTDTV´s Holiday Wonders föreställning. (Foto: Ma Youzhi/The Epoch Times)


NEW YORK—Innan en universitetsprofessor skulle återvända till sitt hemland Kina, kom han på juldagen in med en vän på New Tang Dynasty TV:s (NTDTV) huvudkontor i New York för att tacka för ”Holiday Wonders” föreställningar.

Tack! för att ni visar västerlänningar vad riktig kinesisk kultur är

-Föreställningen är underbar, mycket varm och behagfull, jämfört med den hemska, statsstyrda CCTV:s vårfestivalshow hemma i Kina, berättade professorn.

-Det som imponerade på mig mest är att ni visar amerikaner och västerlänningar vad riktig kinesisk kultur är. Vad den innebär och hur vår nations konst ser ut på riktigt, fortsatte han. De kvaliteterna berikar föreställningen. Mitt hjärta blev varmt direkt när ridån gick upp. Tack!

Något sådant här kan bara produceras i ett fritt land, sade professorn och fortsatte uppmuntrande: -Folk som är involverade i kulturella och konstnärliga kreationer på fastlandskina hindras av regleringar och det finns ingen miljö som tillåter riktig kreativitet. När man hålls tillbaka saknar man förmågan att skapa.

-I USA däremot, känner man inte den djupa smärtan som kommer från brist på frihet, som i Kina. Där har vi personligen känt av systemets ondska. Vissa säger att det kinesiska kommunistpartiet (KKP) har ändrat sig de sista åren, med dess inre natur har inte ändrat sig det minsta.

Majoriteten av befolkningen vaknar upp

-I dagens Kina, har majoriteten av befolkningen, särskilt de utbildade, börjat vakna och deras åsikter i många frågor är annorlunda nu, sade professorn och refererade till en scen kallad, ”Uppvaknande”.

Förr i tiden, vad ledarna än sade så upprepade folk bara deras ord för att verka världsvana och ”agera säkert”. Nu, är de antingen tysta eller så säger de vad de tycker om de inte håller med i regeringens påbud. I Kinas nuvarande miljö är alla offer; alla samvetsgranna människor lever ett mycket smärtfyllt liv. Det är så svårt att vara en god människa i den omgivningen. Det finns så många typer av sociala konflikter i dagens Kina, det är därför som kinesiska myndigheter alltid betonar stabilitet.

När vi talar om marknadsekonomi, betonar vi att det måste gå hand i hand med konstitutionell demokrati och frihet, vilket resulterar i ett hälsosamt och kreativt samhälle. Ekonomin i Kina är inte sann marknadsekonomi, eftersom miljön för en marknadsekonomi inte existerar. Det finns bara ett politiskt parti—ett maktfullkomligt politiskt parti—så en verklig markandsekonomi kan inte formas.

Människor måste leva med värdighet

När det gäller det enormt tilltagande antalet människor som träder ur det kinesiska kommunistpartiet, skrattar professorn hjärtligt och säger att han redan trätt ur partiet och alla dess underorganisationer. Medan vissa på landet oroar sig för att om KKP kollapsar, skulle Kina hamna i en förskräcklig röra, verkar professorn anse att detta inte är något att oroa sig för.

-Vilken tideräkning lever de i? Varför fortsätter dessa människor att använda sig av ett sådant ålderdomligt resonemang? För hundra år sedan, var Kina redan en demokrati under ledarskap av Dr. Sun Yat-Sen (1866-1925), grundaren av republiken Kina. Om 1.3 billioner människor fullt ut kunde ge sig hän åt sin kreativitet, skulle det vara ett stort framsteg, men under dagens system har allas kreativitet stympats. Människors kreativa ådra borde inte ses som en börda..

Människor behöver sin värdighet – men under KKP:s politiska system, till och med de högst rankade tjänstemännen lever ett förnedrande liv. Jag har kommit i kontakt med många tjänstemän som regelbundet fjäskar för sina högre chefer—ingen har någon verklig värdighet under ett sådant system. Det finns inget hopp för Kina om man inte förändrar det här enväldiga systemet.

Jag kommer att berätta
för alla mina vänner i Kina om allt jag har sett i USA.

För närvarande är en professors liv mycket avtrubbat på fastlandskina. När, mina kollegor under ett möte inte vill tala, sänker de sina huvuden och förblir tysta. Men en del lärare har tillräckligt stort inflytande och deras elever vägrar att ansluta sig till de kommunistiska organisationerna. Dessa lärare är förebilder för sina klasser och uppmuntrar alla att studera mycket hårt—många av dem har passerat nivån för en akademisk examen. Med andra ord, finns det många av folket som fortfarande gör saker för samhällets framåtskridande. Jag känner till att det finns en del människor som har möjlighet att träffa kadrer och som delar med sig sann, positiv information till dem.

När jag återvänder till Kina, kommer jag att berätta om allt jag sett i USA. Jag arbetar på ett universitet, och som en person som arbetar som utbildare, kommer jag inte att sprida fler misstag till mina elever i framtiden.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/7-12-26/63304.html