"Ni har missat den bästa händelsen"
Roberto Parada. (Foto: Emil Almberg/EpochTimes)


I dag har fåglarna kvittrat och det ligger vår i luften. Det kändes skönt ute och det var också en skön och varm stämning inne på Cirkus i Stockholm under torsdagens extrainsatta föreställning med Chinese Spectacular.

Roberto Parada kom till kvällens föreställning ensam. När Divine Performing Arts nästa gång kommer till Sverige tänker han ta med sina vänner. När han träffar dem nästa gång tänker tala om för dem att:

– Nu har ni missat den bästa händelsen hittills under 2008.

Roberto Parada studerar sista året på naturvetenskapliga linjen samtidigt som han jobbar nattskift med grafisk verksamhet och därutöver har han tagit sig an simelever på tävlingsnivå. Han har själv varit elitsimmare.

Parada tyckte mycket om föreställningen och ett nummer som etsade sig fast var en mamma med liten dotter i en park i Kina som visar upp en banderoll med Falun Gong-principerna sanning, godhet, tålamod.

– Det numret där de tog in den lilla flickan på scenen på slutet tyckte jag var väldigt fint. När hon håller upp banderollen och hur de då slår ner på förtrycket, de här tre killarna. Det är väldigt rörande och den lilla flickan gör det väldigt bra.

Musiken i föreställningen fick också också en eloge.

– Jag har alltid tyckt om kinesiska trummor, och trumspelet det är nog mina favoriter och sedan var det den tvåsträngade fiolen. Att det är instrumentalt, det tycker jag är jättevackert för öronen. Det är underbart att höra.