New York: Våldet i Flushing fortsätter
Kvinnan skriker: "Jag vill ändå inte leva längre!" (Foto: Epoch Times)


En grupp som stödjer det kinesiska kommunistpartiet (KKP) fortsätter att attackera Falun Gong-utövare i New Yorks kinakvarter Flushing. Våldsamheterna har pågått i fem månader och backas upp av Kinas ambassad i New York. 

Trakasserierna har främst riktat sig mot volontärer i kampanjen tuidang (kinesiska för ”lämna partiet”) vilket uppmanar kineser att lämna KKP. Även personer som delar ut Epoch Times pappersupplaga på gatorna är utsatta för samma slags motstånd. Tuidang-centret i Flushing har ett informationsbord uppställt nära Golden Market på Main Street. Det är främst Falun Gong-utövare som är aktiva i centret.

Vid den senaste attacken den 12 oktober fanns KKP-kontrollerad media på plats, vilket pekar på att denna händelse varit planerad och organiserad i förväg, liksom vid flertalet tidigare tillfällen. Enligt ögonvittnen gick kineser som bor i området till angrepp mot Falun Gong-utövarna och ljög sedan för polisen och skyllde uppståndelsen på utövarna.

Tidigare samma dag varnade någon Tuidang-centrets volontärer för att KKP-stödda grupper planerade att hyra in falska vittnen för att sätta dit Falun Gong-utövare.

– Jag lämnade biblioteket och anlände till Golden Market omkring 15.30 när jag såg hur kvinnan i rullstol svor och uppträdde hotfullt mot en dam som hon sedan följde nerför hela gatan, berättar ett vittne vid namn Liu Shubing.


Kvinnan ställer sig upp ur rullstolen för att attackera en Falun Gong-utövare. (Foto: Epoch Times)

Kvinnan ställer sig upp ur rullstolen för att attackera en Falun Gong-utövare. (Foto: Epoch Times)

Liu berättade att den rullstolsburna kvinnan ofredade Falun Gong-utövarna i ungefär en timme. Hon hade skrikit att hon ändå inte hade lång tid kvar att leva och därför inte var rädd för att dö och försökte provocera fram ett polisingripande. Hon skrek: ”Jag är inte rädd för någonting, om du vågar ringa polisen – gör det! gör det! Gör det då!  

En av de Falun Gong-utövare som utsattes för kvinnans hotfulla uppträdande var Zhang Derong. Zhang berättade att samma kvinna deltagit i trakasserierna ända sedan oroligheterna började den 17 maj i år.

– Hon har ställt till förtret för mig så fort hon fått syn på mig och hon följer efter mig vart jag än går, sade Zhang.

På en videoupptagning ser man hur den rullstolsbundna kvinnan svär och att hon flera gånger kastar iväg informationsmaterial från kampanjens bord. Hon ställer sig även upp och välter omkull bordet.

Zhang uppger att kvinnan tillsammans med en man uppträtt mycket hotfullt mot dem. 

– De attackerade mig både framifrån och bakifrån. De slog mig med vårt eget material. Jag drog mig tillbaka, då kom en annan man bakifrån och gjorde ansatser till att slå mig.

Översatt från engelska:
http://en.epochtimes.com/n2/united-states/pro-communist-group-stirs-more-violence-in-flushing-new-york-5737.html