New York USA:s säkraste storstad
New York City är även i år den säkraste av de 25 största städerna i USA. (Foto: The Epoch Times)


New York är återigen den säkraste av de 25 största städerna i USA. Detta enligt 2008-års brottsrapport som släpptes av Federal Bureau of Investigation (FBI) denna månad.

Rangordningen baseras på FBI:s brottsindex, där det lägsta poängtalet anger minst antal brott. Staden New York, med ett brottsindex på 2,377, kom före San José som fick på 2,744 poäng. Även Los Angeles, San Diego och Las Vegas kom bland de fem i toppen.

–Genom att vara innovativ och fokusera på att hålla vapnen borta från de kriminella, fick polisen ner brottsligheten år 2008, liksom under de tre första kvartalen 2009, konstaterade borgmästare Michael R Bloomberg.

– Den konventionella kunskapen sade att brottsligheten skulle öka när den nationella ekonomin blev dålig men vi har återigen visat att den konventionella kunskapen är fel, fortsatte han.

FBI:s analys av brottsstatistiken placerar staden New York före 245 andra storstadsområden, med en befolkning på minst 100 000, när det gäller säkerheten. Sammanlagt 260 städer undersöktes i denna rapport. Uppgifterna tyder på att våldsbrotten i New York minskade med fyra procent under 2008, vilket är två procentenheter under den nationella nivån.

New Yorks brottsfrekvens fortsätter att minska i år enligt uppgifter som publicerats av New Yorks polisdepartement (NYPD). De visar på en 11-procentig minskning av den totala brottsligheten, en 15-procentig minskning av mord, en 17-procentig minskning av rån och en 12-procentig minskning i våldtäktsfall hittills i år.

– New York-bor kan vara
förvissade om att polisen kommer att fortsätta sina brottsbekämpande insatser på alla fronter, försäkrade polischef Raymond W. Kelly.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/22479/