New York Times hemsida attackerad av syriska hackare
Människor promenerar förbi ingången till the New York Times lokaler i New York 2011. (Foto: AFP/ Emmanuel Dunand).


New York Times webbsida, som fortfarande hade problem på onsdag morgon efter tisdagens hackerattack, påstås ha hackats av syrisk Electronic Army.

Trots att Epoch Times inte kunde logga in på NYTimes.com, uppgav tidningen på onsdagmorgonen att webbsidan var öppen och att den troligen enbart låg nere för just den personen.

Mark Frons, IT-chef för New York Times, utfärdade ett uttalande som citerades av NBC News att störningar ”var ett resultat av ett skadligt yttre angrepp av syrisk Electronic Army eller att någon anstränger sig hårt för att efterlikna dem”.

Al Jazeera rapporterade på onsdagen att New York Times, Twitter, Huffington Post och några andra medieföretag påverkades när den syriska hackargruppen, som stöder den syriska regimen, attackerade ett australiskt internetföretag som förvaltar många webbadresser.

Hackergruppen har också tidigare attackerat medieföretag som den anser vara fientliga mot Syriens president Bashar al-Assads regim. Säkerhetsexperter berättade för Al Jazeera att användare omdirigerades till en server som kontrollerades av den syriska Electronic Army-gruppen innan NYTimes.com kraschade.

Det är andra gången denna månad som webbsidan kraschat. Vissa användare kunde inte heller komma åt den onsdagen den 14 augusti.

Twitter utfärdade ett uttalande på tisdagskvällen att vid 21-tiden hade deras DNS-leverantör märkt att poster för olika organisationer ändrades, däribland en av Twitters domäner som används för bildtjänster. Visning av bilder och foton var sporadiskt påverkade. Kring kl 22 var de ursprungliga domänposterna återställda. Ingen användarinformation hos Twitter påverkades av denna incident.

Översatt från engelska

New York Times eget uttalande lyder: ”Störningen var resultatet av en extern attack på vårt domännamns registrator, vi jobbar på för att helt återställa tjänsten.” The Times publicerar fortfarande genom en annan webbsida, http://news.nytco.com, även om huvudsidan ligger nere för vissa användare.