New York: Falun Gong-utövare attackerade i Chinatown


På måndagseftermiddagen attackerade en ilsken kvinna i rullstol Tuidangs informationsbord i området Flushing i New York. Tuidang är ett hjälpcenter som uppmuntrar människor att lämna det kinesiska kommunistpartiet. De mest aktiva bland dem är Falun Gong-utövare. 

Kvinnan skrek på kinesiska åt Falun Gong-utövarna:

– Jag kommer att slåss med er in i döden idag!

När polisen kom till platsen hade kvinnan försvunnit. Falun Gong-utövarna, som inte talar engelska, hade dokumenterat det hela med sina kameror.

Falun Gong-utövaren Angela Li anlände till platsen just som polisen satte handbojor på en av hennes vänner. Vännen grät och försökte påtala att hennes arm hade brutits då polisen vridit den bakom hennes rygg. 

Hon visste att hennes vän inte förstår engelska så hon berättade för polisen:

-Ursäkta, men damen säger att hennes arm är bruten och att hon behöver en tolk, berättar Angela.

Zhiwan Dong kom även han senare till platsen och såg hur kvinnan i handbojor grät.

– Hon var väldigt upprörd. När polisen kom bad de inte om några ytterligare upplysningar om vad som hänt, de bara antog att det var Falun Gong-utövarna som orsakat uppståndelsen.

Detta är den senaste i en lång rad attacker mot Falun Gong-utövare i Flushing de senaste fyra månaderna. Attackerna har utförts mitt på ljusa dagen och förra helgen trakasserades en politiker Martha Lores-Vasqeuz. 

Hon talade om sina erfarenheter på ett forum i Flushing i lördags.

– Efter att ha blivit verbalt trakasserad som jag blev hade jag mardrömmar tre nätter i rad. Jag skulle inte vilja vara i ert ställe och  behöva gå igenom detta under så lång tid, sade Vasquez.

Lores-Vasquez konfronterades när hon höll i en Epoch Times-tidning. Angriparna sade genom deras tolk att de gjorde det för att de trodde att hon var en Falun Gong-utövare.

Samma personer som stått för
den många våldsamma attackerna mot Falun Gong-utövare i Flushing de senaste fyra månaderna har beviljats tillstånd för att dela ut hatpropaganda om Falun Gong.

Kommunfullmäktigeledamoten Tony Avella är mycket bekymrad över den kinesiska regimens roll i våldsamheterna. Han talade till statsdepartementet och med FBI.

– Vi måste använda oss av alla metoder vi har att tillgå för att stoppa sättet på vilket de distribuerar sitt hatbudskap. De har rätt till en egen åsikt men när de börjar att sprida den och förespråka våld, det är då vi måste gå emellan. 

Falun Gong-utövaren Charles Lee säger att attackerna i Flushing är en del i KKP:s hatkampanj mot Falun Gong.

– Kineser tror att man måste älska kommunistregimen för att älska Kina, vilket är helt fel. När kommunistregimen säger att Falun Gong inte är bra så lyssnar de. En del av personerna i mobben fick pengar direkt från regimen, så en del gör det enbart för pengar. 

Peter Benedetti, också Falun Gong-utövare:

– Nu har det gått så långt att de har en hatmanifestation mot Falun Gong rakt över gatan. Där sprider de alla möjliga galenskaper om oss samtidigt som de försöker gömma sig bakom yttrandefriheten.


Falun Gong är en andlig qigong-skola som bygger på sanningsenlighet, medkänsla och tolerans. Falun Gong utövas i åttio länder i hela världen och har förföljts i Kina de senaste nio åren.