New York-bor säger att det är ”Skönt att bli av med” 2009
Två vänner önskar "skönt att bli av med" till ovänner under den tredje årliga dagen för "Skönt att bli av med" på Duffy Square i New York (Foto: Aloysio Santos/The Epoch Times)


För en eftermiddag blev Duffy Square en plats för rening när gamla och unga New York-bor gjorde sig av med dåliga minnen före nyår. På den tredje årliga dagen för ”skönt att slippa” förstörde de dokument, bilder och kvarlämnor från 2009 som de ville bli av med. En dokumentförstörare, en container och en slägga hade tagits fram som symboler för evenemanget som anordnades av Times Square Alliance och Countdown Entertainment.

Speciallärare, Rama Mandel, 45, hade med sig en axelväska med kort där hon skrev ord som ”rädsla”, ”förhalning” och ”förbittring”. När hon stoppade ner korten i dokumentförstöraren, sade hon att hon vill att rädsla förvandlas till hopp och förtröstan, förhalning till handling, och förbitring till acceptans och empati. 

– År 2010 skulle jag vilja återgå till skolan, jag skulle vilja skriva en barnbok, sade hon.

Två unga vänner, Cayla McCaughan och Caroline Schuster, gav ett slags offentlig ursäkt till en vän.

– Vi hamnade i slagsmål med vår vän och orsakade många problem, och vi blev straffade med  kvarsittning. Vi tar bara ett slags farväl till allt detta och förhoppningsvis kommer vi att klara upp det igen. Jag kände mig verkligen illa till mods av det, sade Cayla.

Tjejerna skrev ett tre sidor långt brev till sin vän och bad om förlåtelse.

Ordföranden i Times Square Alliance, Tim Tompkins, strimlade tjugofem förstasidor som handlade om Tiger Woods skandaler den senaste tiden.

– Jag sade ”skönt att bli av med” till den överdrivna bevakningen av Tiger Woods. Det är som att det inte händer något annat i världen, sade han.

Ett presentkort på 250 dollar tilldelades det mest kreativa och mest föraktliga minnet av 2009 som kasserades. Årets vinnare blev Alissa Yakelevits från Los Angeles som var i stan och hälsade på sin mormor. Hon sade adjö till sin lägerledare som just hade dykt upp på listan för Amerikas mest efterlysta.

 

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/27117/


Mest Lästa