New Year Spectacular imponerade på museichef
Victoria Dickinson, chef för McCord Museum i Montreal, säger att Chinese New Year Spectacular är en ”storslagen” föreställning. (Foto: Samira Bouaou/The Epoch Times)


Premiären för Chinese New Year Spectacular i Montreal imponerade på dem som såg föreställningen i Maisonneuve Theatre på Place des Arts.

I publiken fanns chefen för McCord Museum i Montreal, Victoria Dickinson. Hon var extra intresserad av föreställningen eftersom museet har en utställning om kineserna i Montreal.

– Det som gjorde mig mest hänförd av att se dansen och musiken kombinerad i samma stycke. Storslaget, sade Dickinson.

– Energin i den mongoliska dansen var fantastisk.

Hon fortsatte med att säga att föreställningen reflekterade en känslofylld universell mänsklig erfarenhet och att staden Montreal, genom att ta emot en sådan multikulturell föreställning, positionerade sig självt till att bli en huvudstad med kulturell mångfald.

Dickinson tycker att Chinese New Year Spectacular ”måste ses av alla”.

Sopranen Ching-Hui Kup Desrochers, vinnare av New Tang Dynasty TV:s första globala kinesiska sångtävling, sade att hon sett föreställningen tidigare i både New York och i Montreal.

Hon tyckte den var ”väldigt spännande” och när hon tillfrågades om hur hon skulle känna sig om hon var med i ensemblen, sade hon:

– Det skulle vara mycket rörande att få framträda i Montreal, särskilt som min familj och mina vänner bor här. Jag har också elever… det skulle verkligen vara underbart!

Den mongoliska dansen imponerade också på Desrochers, som kände vördnad när hon såg denna scen. Dräkterna och färgerna gjorde henne verkligen hänförd.

New York-baserade Divine Performing Arts, som framför Spectacular, tycks ha erövrat många Montrealbors hjärtan genom föreställningen.

Epoch Times sponsrar Divine Performing Arts som kommer att framföra sin föreställning i 60 städer runt om i världen under 2008. För att hitta en föreställning nära dig, gå in på www.bestchineseshows.com.