New Tang Dynasty TV:s tävlingsserie 2009
New Tang Dynasty TV internationella tävlingsserie 2009. (Foto: NTDTV)


New Tang Dynasty TV:s (NTDTV) internationella tävlingsserie 2009 närmar sig. Enligt Ma Lijuan, ordförande och tävlingsarrangör, är målet med tävlingen att återskapa de kinesiska traditionerna, främja medkänsla och skönhet i klassiska och konstnärliga former ärvda från den kinesiska kulturen.

I tävlingsserien ingår klassisk kinesisk dans, sång, violin, kläddesign, kinesisk matlagning, traditionell kinesisk kampsport, figurmåleri och fotografi.

– NTDTV:s årliga tävlingar är en helt ny historisk händelse för det globala kinesiska samhället. Under dessa två år har den lockat många begåvade internationella kinesiska konstnärer. Flera av dem har prisbelönats i andra sammanhang, både internationellt och i Kina. NTDTV:s internationella tävlingsserie har tagit initiativ till att inom det kinesiska samhället bedriva tävlingar i världsklass, och har mött positiv respons från deltagarna. NTDTV:s tävlingar medverkar också till att återställa äkta traditionell- och klassisk konst, förklarar Ma Lijuan.

Ma säger att tävlingen har vunnit experters gillande inom olika områden. I år har dess popularitet lockat många entusiastiska deltagare. NTDTV välkomnar fler professionella att bidra till en ännu bättre och mera mogen världsevent.

Återskapa och återuppliva klassiska traditioner

– Den kinesiska kulturen sträcker sig genom historien och är en verklig skatt för både kineser och världen. På grund av att det moderna kinesiska samhället har ersatt den traditionella kinesiska andan med dåliga manér, har den förlorat sina traditionella värden och blivit till ett tomrum. Det här är oroande och sorligt, säger Ma, och fortsätter:

– Detta har väckt NTDTV:s önskan att återuppta traditionerna och klassikerna och bana vägen för att återställa den ärvda traditionella kinesiska kulturen, förklarar Ma.

Ma visar på att tävlingarna är ett framgångsrikt koncept och många tidigare pristagare har mött erkännande i sina områden. Framgångarna under dessa två år har haft en positiv effekt på återställandet och främjandet av den traditionella kulturen. Många deltagare som har återvänt till sitt hemland eller hemstad har marknadsfört NTDTV:s tävlingar. En del har till och med rekommenderat professionella deltagare.

Enligt Ma ligger alla tävlande, deltagare, supportrar och publiken bakom för succén och alla har bidragit till NTDTV:s framgångsrika projekt.

NTDTV:s tävlingsschema för 2009:

  • Internationell klassisk kinesisk danstävling: öppen för ansökan. Tävlingsdatum/plats: 19-21 juni, 2009, New York City.
  • Internationell kinesisk sångtävling: öppen för ansökan. Preliminärt datum/region: 20 juni, 2009 för Asien och Stillahavsområdet, 31 juli-2 augusti, 2009 för Nordamerika.
  • Internationell kinesisk violintävling: öppen för ansökan. Tävlingsdatum/plats: 26-30 augusti, 2009, New York City.
  • Internationell Han-couture tävling: deadline för designinlämning: 15 maj, 2009. Deadline för inlämning av slutarbetet: 10 augusti, 2009. Officiell tävling och prisutdelning: 10-11 september 2009, New York City.
  • Internationell kinesisk matlagningstävling: preliminärt tävlingsdatum/region: 4-5 juli 2009 i Taiwan för Asien-Stillahavsområdet, september 2009 i New York City för Nordamerika. Sluttävling och prisutdelning med middag: september, 2009 i New York.
  • Internationell kinesisk pianotävling: öppen för ansökan. Preliminärt tävlingsdatum/region: september 2009, Asien-Stillahavsområdet, oktober 2009, Nordamerika.
  • Internationell kinesisk traditionell kampsportstävling: Preliminärt tävlingsdatum/region: 1 augusti, 2009 i Taiwan för Asien-Stillahavsområdet, 3 oktober, 2009 i New York för Nordamerika. Semifinal och final: 4 oktober, 2009, New York City.
  • Internationell kinesisk figurmåleritävling: sista inlämningsdag: 31 augusti, 2009. Kort inlämningstid och inbjudningsmeddelande: 15 september 2009. Utställning och ceremoni 2-5 december 2009, New York.
  • Internationell kinesisk fotografitävling: Sista ansökningsdag: 31 augusti, 2009.

För detaljerad information och uppdateringar besök: http://competitions.ntdtv.com

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/16193/