Naturliga enkla sätt att öka energin
Trötthet kan bekämpas med enkla metoder. (Foto:Shutterstock*)


När du får en energisvacka under dagen eller känner av sömnbrist, trevar du då efter koffein eller socker? Dessa "snabba lösningar" för att få energi ger dig senare en känsla av att vara ännu mer tömd på energi.

Om du alltid självmedicinerar dig med någon onaturlig form av energi, kan det med tiden leda till en konstant känsla av trötthet. Om du åker på energins berg- och dalbana prova då något av tipsen nedan när du nästa gång känner av en svacka.

Drick kranvatten

Trötthet är ofta ett tecken på uttorkning. Ibland när vi tror att vi behöver en socker- eller koffeininjektion ber våra kroppar egentligen om den enklaste formen av flytande födoämne – rent H2O! Om du verkligen vill ta det till nästa nivå – kläm i lite citron. Det hjälper din matsmältning och ett stabilt matsmältningssystem är nyckeln till hög energinivå.

Ta en promenad

Underskatta inte kraften i att röra på sig! Att vara stillasittande och känna sig trög, kan få dina energinivåer att dala. En promenad runt kvarteret när du känner dig trött, kan faktiskt föryngra sinnena och få blodet att pumpa, väcka dig och öka energin och förbättra humöret.

Ät (eller drick!) dina grönsaker

Mörka bladgrönsaker är de mest energigivande livsmedel som finns att tillgå. De är fulla av vitaminer, mineraler och antioxidanter. De får sin energi från solen så när du äter dem får du solens energi till din kropp! För att grönsakerna snabbt ska absorberas, prova en grön juice eller en smoothie på grönsakspulver.

Stå på huvudet

Yogainversioner är bra för att lindra stress, öka blodflödet till hjärnan och lyfta energinivåerna. Lägg dig helt enkelt på rygg och lyft upp benen mot väggen, eller om du vet hur man gör mer avancerade inversioner som axelstativ, att stå på huvudet eller stå på händerna på ett säkert sätt… sätt igång – gör en bakåtvolt, byt perspektiv och låt blodet flöda runt!

Lyssna på glad musik

Ett av de bästa sätten att höja energinivån snabbt är att sätta på en låt som du älskar, och kan du ta en danspaus, ännu bättre! Vår hjärnas lustcentra aktiveras när vi hör musik.

Denna artikel publicerades ursprungligen på www.drfranklipman.com. Läs originalet här.

* Bild av "kvinnan" via Shutterstock

Översatt från engelska