Naturliga antibiotika som bekämpar sjukdomar
Honung (Shutterstock*)


Det finns många örter och livsmedel som kan behandla och förebygga sjukdomar. Alltfler människor börjar använda naturliga antibiotika och läkemedel i stället för att förlita sig på traditionell västerländsk medicin, vilken är förenad med risker och biverkningar.

Naturliga ämnen med antibiotisk effekt kan vara kraftfulla medel mot sjukdomar. De kan förebygga ohälsa och hålla kroppens hälsa i balans. Honung, ingefära och echinacea är kraftfulla medel mot många olika sjukdomar.

Honung

Honung har naturliga antibiotiska egenskaper. Applicerad på sår och brännskador kan den bekämpa infektioner och främja snabbare läkning. Honung kan också motverka pollen- och miljörelaterade allergier. Eftersom bin använder pollen för att göra sin honung kan personer med pollenallergi bli lindrade i sina besvär genom att äta honung. Honung är ett naturligt sötningsmedel. Att använda honung i teet är ett utmärkt sätt att dra nytta av honungens hälsofördelar.

Vitlök


Vitlök (Shutterstock)

Vitlök (Shutterstock)

Vitlök är en ört som ofta används i matlagning, men den kan också användas som ett botemedel för att bekämpa infektioner och sjukdomar som exempelvis öronvärk, förkylning, influensa och lunginflammation. Örten kan hjälpa till att stärka immunförsvaret och minska risken för hjärtsjukdomar. Den innehåller mycket C-vitamin, vilket är bra för hälsan. Eftersom det används så mycket i matlagning är vitlök lätt tillgänglig för alla som behöver det.

Ingefära


Ingefära (Shutterstock)

Ingefära (Shutterstock)

Ingefära används i mer än hälften av de traditionella kinesiska, växtbaserade läkemedlen. Utöver dess förmåga att bota sjukdomar och ohälsa är ingefära välkänd för sin förmåga att lugna upprörda magar. Den är välgörande att dricka som te, och används också ofta i matlagning.

Echinacea


Echinacea ( Shuttestock)

Echinacea ( Shuttestock)

Echinacea används ofta för att behandla sår och bakterieinfektioner. Utöver att förebygga sjukdom genom att stärka immunförsvaret kan det skynda på läkningstiden vid infektioner. Utvärtes applicerad på huden kan Echinacea användas för att desinficera och behandla eksem och psoriasis. Det är också ett utmärkt naturligt medel mot solbränna.

Vitamin C


C-vitamin (Shutterstock)

C-vitamin (Shutterstock)

C-vitamin är ett nödvändigt vitamin för en sund kropp. Det kan dock även användas för att bekämpa bakterieinfektioner och flera sjukdomar. Tar man C-vitamin i början av en förkylning kan det hjälpa kroppen att läka mycket snabbare, eller rent av förhindra att förkylningen bryter ut.

Eftersom fler och fler människor söker säkrare och naturliga alternativ till kemiskt baserade läkemedel och behandlingar mot sjukdomar, blir naturliga antibiotika allt mer populära och tillgängliga. Dessa medel kan inte bara bekämpa vanliga krämpor utan även bidra till att stärka immunförsvaret för att förhindra framtida sjukdomar.

Rådfråga alltid läkare vid sjukdom.

Fem välgörande örter och kryddor

Pollenallergi enligt traditionell kinesisk medicin – Fråga doktor Kong

VIDEO: Dödad för organ – Kinas hemliga transplantationsindustri