NATO:s luftangrepp dödar dussintals i Afganistan


Rapporter från AP visar att ett luftangrepp i södra Afganistans Helmandprovins på måndagsmorgonen kan ha dödat upp till 25 människor. Afganska källor hävdar att angreppet riktades mot en moské, men NATO:s tjänstemän bekräftar endast attacken och rapporterar ingenting om att en moské skulle ha träffats.

– Människorna är väldigt arga, säger Salah Ayap, en 26-årig chaufför i byn Miaigan, som bevittnat attacken enligt AP.

Han berättar för AP att utländska trupper anlänt till byn runt klockan två på morgonen och att det förekommit våldsamma eldstrider innan flygattacken.

Enligt CNN riktades en annan flygattack på söndagen mot en talibansk ledare i Baghlanprovinsen. Den Internationella styrkan för säkerhetsassistans (ISAF) hävdar att tio människor skulle ha dödats i flygattacken.

ISAF anklagar den talibanska ledaren för att ha planterat ut explosiva medel, planerat attacker och försett andra talibanska ledare med pengar, vapen och ammunition.

En NATO-attack mot talibanska positioner i Logarprovinsen på lördagen dödade tio militärer och tre civila. Detta rapporterar den ryska nyhetssajten en.rian.ru. Rapporten om civila dödsoffer har ännu inte bekräftats av lokala myndigheter.

Websaijten rapporterar att 590 personer hos internationella styrkor har dödats hittills under 2010, jämfört med 521 under hela 2009.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/44796/