Nato-anställd: I Shen Yun finns ”Kina med en själ”
Giuseppe Benassi såg Shen Yun Performing Arts i Bryssel den 12 mars. (Foto: Aurélien Girard/The Epoch Times)


Giuseppe Benassi, en högt uppsatt civilanställd på Nato, såg Shen Yun Performing Arts New York Company den 12 mars i Bryssel. Han beskrev upplevelsen som enastående och att “den verkligen öppnade ett fönster till en värld som till stora delar är okänd för oss.”

Genom Shen Yun, kunde Benassi “se ett Kina med en själ”.

– Det ser ut som ett annat land och mycket närmare oss, väldigt rikt och med en stor, stor okänd forntida kultur, sade han.

Att se denna djupare sida av Kina överraskade honom.

I detta första utforskande av nya kulturländer förstod Benassi att den kinesiska kulturen verkligen är “centrerad på det andliga.”

– Jag blev förvånad över att höra hur djupt rotat den är, själen som begrepp och själen i den kinesiska kulturen. Allt detta var mycket djupt, jag skulle säga närmast religiöst, en andlig känsla som genomsyrade föreställningen.

De flesta västerlänningar tänker på Kina i ekonomiska termer och som något främmande eller väldigt långt borta, enligt Benassi. Men det stämmer inte enligt hans åsikt.

– Det verkar som om Kina tillhöra en annan planet för de flesta människor som jag känner.

Ibland ser det från utsidan bara ut som “huset där alla arbetar och producerar.” Men Shen Yuns framträdande visar något annorlunda, de har “en helt annan framtoning.”

– De fokuserar på människan som individ och inte som en producent eller konsument eller något sådant. Det var verkligen något som slog mig.

Han anser att en känsla för det gudomliga är grundläggande. En andlig tro “är en essentiell del för mänskligheten. Det skulle verkligen kunna förändra våra liv och ge oss en känsla för vad vi gör. Ur det perspektivet är det själen som inifrån driver våra handlingar. Den avgör hur vi relaterar till andra människor från andra kulturer.”

I ett meddelande till Shen Yuns artister sänder Benassi sina varmaste gratulationer:

– Jag tycker om historia och jag gillar er andliga närvaro, så detta triggade verkligen ett intresse och kanske kommer jag vidare med att försöka förstå det jag tidigare uppfattat som en konstig och okänd värld.

Översatt från engelska.