National Arts Centre i Ottawa gör ovanligt undantag för Shen Yun
National Arts Centre, Ottawa, Canada. (Marc Fowler)


National Arts Centre i Ottawa släpper ståplatsbiljetter till Shen Yun’s premiärföreställning en dag i förväg, något mycket ovanligt i teaterns 40-åriga historia.

Till Shen Yuns framträdande på NAC den 10 och 11 januari var biljetterna slutsålda redan i förväg till alla tre föreställningarna.

Enligt NAC:s policy börjar de vanligtvis att sälja ståplatsbiljetter till utrymmet längst bak i Southam Hall ungefär en halvtimme innan en föreställning börjar om det finns väntande människor utanför.

NAC beslutade dock att göra ett undantag eftersom biljetterna till Shen Yun var slutsålda, samtidigt som biljettkontoret fortfarande fick ta emot många förfrågningar från allmänheten, och några sade att de redan hade väntat i flera år för att få se showen.

Enligt Simone Deneau, producent för Variety and Community Programming på NAC, har centret endast vid ett fåtal tillfället släppt ståplatsbiljetter till försäljning sedan det togs i bruk i juni 1969.

Vi försökte från början förhandla med NAC och hoppades kunna ha fler föreställningar där, men på grund av olika begränsningar kan vi bara beklaga att Shen Yun endast kan göra tre föreställningar i Ottawa i år, berättade arrangören Jean Zhi i en intervju för den kinesiskspråkiga upplagan av Epoch Times.

– Många människor kunde inte köpa biljetter, och NAC kan bara sälja omkring 10 till 12 ståplatsbiljetter. Så vi hoppas att intresserade åskådare kan åka till Montreal för att se showen, sade hon.

När Shen Yun kom till Ottawa för första gången i februari 2007 – då under namnet Chinese New Year Spectacular – var biljetterna till den enda showen slutsålda fem veckor i förväg
och NAC började sälja ståplatsbiljetterna en halvtimme innan föreställningen.

Inför säsongen 2009-2010 var 99 procent av biljetterna sålda på julaftonen, två veckor innan den första föreställningen av det klassiska kinesiska dans- och musikföretagets show i Southam Hall, centrets största salong med plats för 2 323 personer.

I början av december var alla de dyraste biljetterna på 129 dollar (ca 850 kr) och 159 dollar (drygt 1000 kr) redan slutsålda.

Biljetterna till showerna i Montreal säljer också snabbt, sade Jean Zhi.

– Missa inte detta gyllene tillfälle att njuta av denna show som visar autentisk ren skönhet, ren barmhärtighet och ren sanning i klassisk kinesisk scenkonst, för det finns inte många biljetter kvar i Montreal.

Epoch Times är stolt mediapartner till Shen Yun Performing Arts. För mer information, se ShenYunPerformingArts.org

Shen Yun kommer till Cirkus i Stockholm 5-6 april och till Konsert & Kongress i Linköping den 8 april.
För mer information om föreställningarna i Sverige:

http://linkoping-show.se/
http://stockholm-show.se/

Översatt från engelska:
http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/27721/