Närsynthet – Fråga doktor Kong
Hur ser traditionell kinesisk medicin på närsynthet? (Foto: Pixabay)


Vid närsynthet ser man bra på nära håll, men inte på långt håll. Astigmatism är synfel som orsakas av en onormal krökning av hornhinnan.

Fråga: Jag lider av närsynthet och astigmatism. Min närsynthet blir värre år för år. Finns det något jag kan göra, förutom att byta till starkare linser? Mvh Amanda

Svar: Kinesisk medicin tror att närsynthet och astigmatism uppstår på grund av yang-brist, samt brist i lever och njure. För att behandla dessa problem behöver man stödja leverns och njurens system. I själva verket behandlar traditionell kinesisk medicin många sjukdomar i ögat genom att stödja leverns och njurens system.

Hur kinesisk medicin ser på tinnitus – Fråga doktor Kong

Akupunktur är effektivt för behandling av många sjukdomar i ögat. För att förklara med ord som är lätt att förstå, så kan akupunktur förbättra okulär mikrocirkulation, förbättra blod- och syretillförsel till ögonvävnad och påskynda utsöndringen av metaboliter. Detta förbättrar funktionen hos olika okulära vävnader, och har en terapeutisk effekt.

I Kina finns det många kliniska studier av akupunkturbehandling av närsynthet, vilka visar bra effekt. Vissa kliniska studier har visat att akupunkturbehandling av närsynthet kan ha snabb effekt efter bara en behandling, men det är nödvändigt att hålla sig till en behandlingsperiod i syfte att upprätthålla terapeutisk effekt.

Jag har behandlat ett antal patienter med ögonsjukdomar. De flesta har fått betydande effekt. Någon behöver inte glasögon efter behandling, någon visar signifikant förbättring på kontroll hos optiker.

Vissa människor genomgår kirurgi mot närsynthet. Denna operation skadar ögonen, och innebär stora risker, så man måste vara försiktig.

Akupunkter mot huvudvärk – Fråga doktor Kong

Doktor Benjamin Kong driver kliniken Kinesisk Akupunktur i Halmstad och håller ofta kurser runtom i landet.

Doktor Benjamin Kong driver kliniken Kinesisk Akupunktur i Halmstad och håller ofta kurser runtom i landet.

Doktor Kong svarar på frågor av allmän karaktär utifrån TKM. Skicka din fråga till doktorkong@epochtimes.se

Benjamin Kong kommer från Kina och är utbildad både i traditionell kinesisk medicin och i västerländsk medicin. Med denna dubbla kompetens har han utvecklat egna effektiva metoder. Han behandlar med positiva resultat tillstånd som den vanliga sjukvården ser som kroniska.

Svullnad och klåda i ansiktet – Fråga doktor Kong