"När man väl började titta på dem, började man förstå"
Timothy Stephens bytte miljö från Australiens parlamentsbyggnad till att se Shen Yun —Chinese Spectacular. (Shar Adams/The Epoch Times)


Timothy Stephens, chef över restaurangen i parlamentsbyggnaden i Canberra, tog sig tid att gå och se matinéföreställningen av Shen Yun —Chinese Spectacular på Canberrateatern söndagen den 12 april.

Stephens hade fått höra talas om föreställningen genom vänner och TV-reklam och sade att han var glad över att ha kommit och sett showen.

— Föreställningen är underbar, jag tycker verkligen om den. Mycket spektakulär, väldigt vackra dräkter. De ser imponerande ut i sin massformation, vilket är något som kineser är väldigt bra på.

Stephens tyckte mycket om trummorna och ”Havsnymfer” och lade märke till bakgrundens digitala effekter.

— [Bakgrunden] är verkligen intressant. När man ser vilka specialeffekter man kan använda, jag antar att de är datoranimerade, är det väldigt intressant och det adderar ytterligare en dimension, sade han.

Han tyckte även om musiken:

— [Musiken] är verkligen trevlig, mycket behaglig. Jag gillade idén med att skriva sångtexterna på bakgrunden.

Shaun Raphael, student vid TAFE, såg också matinéföreställningen och var glad över att ha kommit.

— Föreställningen var mycket bra och väl genomförd. Jag gillar trummor. Jag blev imponerad av trummorna, av kung fu-rörelserna och andra saker som de visade upp.

Raphale sade att han tyckte om musiken och kände att den gav honom en inblick in i den kinesiska kulturen.

— Musiken var fin och orden hjälpte till. Och när man väl började titta på dem, började man förstå.

För information om kommande föreställningar av Divine Performing Arts, gå in på www.DivinePerformingArts.org” target=”_blank”>http://en.epochtimes.com/features/dpa2008/