”Något från himlen”
Tenoren Guan Guimin framträder i Radio City Music Hall i New York, 2006. (Foto: NTDTV)


Queensland i nordöstra Australien är känt för sitt lugna tempo, sin naturskönhet och människornas ungdomliga karaktär. Huvudstaden Brisbane som många fortfarande betraktar som en större landsortstad, är numera en blomstrande, multikulturell metropol med 1,7 miljoner invånare. Hursomhelst har de norra städerna lyckats behålla en gemensam landsortskänsla som de flesta tycker om.

– Människor är lite närmare sitt sanna jag i Queensland—de har inte dragits in i det hektiska livet som lurar därute, säger Amanda Dowry, från Solkusten i Queensland.

Ms Dowry var en av många supportrar, lyckönskare och media som välkomnade de 100-talet Spectacular artister och deras stödarbetare, som precis kom efter att ha genomfört utsålda föreställningar i Nordamerika, Europa och Japan.

– Jag har läst människors uttalanden efter att de har sett galan… detta är något alldeles speciellt. Något så himmelskt och forntida som detta kommer att beröra alla, sade hon

Motorn i The Spectacular är de gudomligt konstnärliga framträdandena. Dess uppdrag är att exponera och återupptäcka essensen av den sanna, traditionella kulturen. Den skapar därför och genomframför framträdanden som huvudsakligen koncentreras kring klassiska teman och gudomligt inspirerad kultur. Galan syftar till att presentera verk för publiken som visar upp äkta godhet och skönhet.

De kineser som bor här kommer att bli överförtjusta över att den kinesiskfödde tenoren Guimin Guan framträder under galan. Han har bott i USA sedan 1996, men har hedrats av kineser över hela världen och betraktats som den kinesiska motsvarigheten till Italiens Pavarotti. När han tillfrågades om vad han trodde att australiensarna skulle uppskatta från att se The Spectacular sade Guan:

– Det kommer att föra med sig den gudomliga kulturen till Australien—alla framträdanden har omsorgsfullt valts ut. Det är en totalt ny känsla och det är totalt unik upplevelse som du aldrig kommer att kunna uppleva eller se någon annanstans.

CY Wong, chef för NTDTV i Australien deltog i välkomstsällskapet:

– Utifrån min personliga åsikt är The Spectacular en utmärkt produktion för Australien—särskilt för Brisbane och Guldkusten, sade Herr Wong.

– Sydney och Melbourne har redan många kulturella upplevelser—men här finns det inte så många—därför tar vi tar med oss flera av dem till Queensland, förklarade han.

– Förra året hade vi en föreställning med [NTDTV, Global Kinesisk nyårsgala] i Sydney—i år kommer vi att ha 12 föreställningar—och efter att vi varit i Queensland kommer galan att fortsätta till Canberra, Melbourne och Sydney.

Via ett uttalande välkomnade turistminister Margaret Keech, NTDTV:s Chinese New Year Spectacular gala å Brisbane och Guldkustens vägnar. Keech sade att det var enormt stort att se en internationell produktion av denna kaliber komma till Queensland.
– NTDTV:s Chinese New year Spectacular omfattar över 100 aktörer och personal och det är underbart för Queenslandpubliken att få möjlighet att erfara synintrycken och ljuden från den traditionella kinesiska dansen och musiken, sade, Keech.

När artisterna gick igenom flygplatsen till bussarna på Brisbanes flygplats fick de välkomstblommor och ställde upp på intervjuer till media.

För många blev Mark Abbott en överraskning, han är en av få västerländska artisterna som var med på turnén. Mark, har deltagit i showen ända sedan det första framträdandet i San Francisco, och han är född och uppvuxen på Solkusten.
Mark hoppas att Australiensarna efter detta ska få en ny uppskattning för de kinesiska traditionerna, kulturen och dess historia efter att de tittat på Spectacular.

– Som västerlänning har jag lärt mig så mycket om den kinesiska kulturen – djupet i den – och den femtusenåriga civilisationen bakom, sade Mark.

Mark är en av tre australiensiska dansare som uppträder i The Spectacular, kinesiskfödde Australiensaren Xuejun Wang, och Vina Lee har båda även de betydelsefulla roller som koreografer och huvudpersoner i dansnummer på galan.

Efter att ha lämnat flygplatsen talade Vina Lee i samarbete med Guimin Guan, till åhörarna i området runt Asia Pacific under en intervju i Radio Australia. I hennes beskrivning av The Spectacular sade hon till reportern; ”Musiken, dansen, kläderna och rörelserna – ni kommer inte bara att se något från denna jord – ni kommer att få se något från himlen.”

Epoch Times är stolta över att kunna förenas med New Tang Dynasty TV och ”Radio Sound of Hope” för att gemensamt sponsra NTDTV:s Kinesiska Nyårs Gala, Spectacular!

Översättare av Veronica Örfelth från engelsk” target=”_blank”> http://shows.ntdtv.com. )