Mystisk eld brinner i berget
En mystisk eld har brunnit i över en månad i länet Tongxin i Guizhouprovinsen. (Epoch Times)


I över en månad har en mystisk eld brunnit inuti ett berg i Guizhouprovinsen i sydvästra Kina. Elden har brunnit allt kraftigare och har skrämt lokalbefolkningen. Orsaken till elden har inte fastställts.

Li Qingliang, som bor i en by i närheten, sade att elden bröt ut i mitten av december förra året. Lokalbefolkningen såg rökplymer stiga från berget och några dagar senare syntes det flammor. Temperaturen i området har varit mycket låg och det har regnat ihållande den senaste månaden, men elden inte bara fortsätter brinna utan växer också. Li säger att det nu även börjat ryka från en plats nära hans hem. Han är orolig att det ska börja brinna närmare honom.

– Om det fortsätter att brinna såhär är vi oroliga att det kommer börja brinna hemma hos oss snart, sade den pensionerade läraren Li Mingwan, som även noterat att marken nära branden har sjunkit hela tiden.

Vad som är mest oroande är säkerheten för de tiotals familjer som bor nära bergets fot. En meterlång spricka öppnades i bergssidan strax efter att det började brinna. Byborna är rädda att sprickan ska bli större och orsaka ett ras.

Experter har konstaterat att elden består till så mycket som 21 procent av gasol, så det lokala brandförsvaret misstänker att det är gasol som brinner inuti berget.

Översatt från engelska: http://en.epochtimes.com/n2/content/view/10954