MySpace tecknar överenskommelse om skydd av barn på internet
(www.myspace.com)


MySpace, som rankas som en av de tio största webbsajterna avseende antalet besökare och en av de största platserna för social kontaktknytning, har tecknat ett avtal med 49 amerikanska delstater om nya säkerhetsåtgärder för att skydda barn på nätet.

Åtgärderna syftar till att skydda barn från sexuella angripare på nätet. Åtgärderna görs efter kraftiga påtryckningar från myndighetshåll samt från oroade föräldrar som vill att det stora nätverksföretaget ska ta större ansvar för att skydda barn på nätet.

MySpace har lovat att hitta bättre sätt att verifiera användarnas ålder. Man har också gått med på att göra profilerna för alla som är under 16 år privata i standardläget.

MySpace sägs också undersöka lösningen att endast föräldrarna ska kunna lämna ut e-postadresserna till sina barn för att hindra dem från att använda nätverket.

Texas har inte gått med på överenskommelsen med MySpace utan kallar den ”missledande”. Texas statsåklagare säger i ett brev till MySpace vd: ”Vi är oroade over att vår påskrift på överenskommelsen kommer att missuppfattas som en bekräftelse på de otillräckliga säkerhetsåtgärderna.”

MySpace, som ägs av Murdoch’s News Corp, påstås ha 200 miljoner användare över hela världen. Webbplatsen har legat bland världens fem största när det gäller antalet besökare.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-1-14/64050.html