"Mycket upplysande", tyckte domare i Detroit
Domare Kirsten Hartig såg Shen Yuns föreställning på Opera House i Detroit den 28 januari. (Foto: Julia Song/The Epoch Times)


– Mycket vackert och mycket upplysande, sade Kirsten Hartig, domare i Detroits 52:a distrikt, efter att ha sett Shen Yun Performing Arts uppträda på Detroit Opera House den 28 januari.

Sedan 2006 har New York-baserade Shen Yun sammanfört talanger i världsklass som dansare, koreografer, sångare och musiker från hela världen, står att läsa i 2012 års programbok. Varje år skapar de en ny produktion.

Shen Yuns syfte är att väcka liv i den 5 000-åriga gudomligt inspirerade kinesiska kulturen. Med föreställningen vill gruppen skildra värden som ära, dygd, visdom och ärlighet, vördnad för gudar och himmelriken, enligt kompaniets hemsida.

Domare Kristen Hartig som 2009 fick utmärkelsen ”Michigan Super Lawyer”, var förtjust över dansarnas precision och sade:

– De befinner sig exakt där de ska vara och alla hopp är exakt samtidiga.

En aspekt som särskilt fångade hennes tycke var just dansarnas precision, men hon tyckte om hela föreställningen.

– Jag fokuserade inte på någon särskild person, jag fokuserade på hela upplevelsen.

Föreställningen introduceras av två tvåspråkiga värdar vilket gör showen lättförstålig. Detta uppskattade Kirsten Hartig,

– De två kommer ut och berättar precis vad som pågår. Hade det inte varit för dem hade jag känt mig förvirrad, men med deras hjälp visste jag precis vad som skulle hända.

Hon tyckte även om att föreställningen hade ett annorlunda perspektiv.

–  Den kinesiska kulturen är fokuserad på gruppen, inte på individen. Det är väldigt häftigt. Jag tyckte mycket om det här.

Det Kirsten Hartig tar med sig från föreställningen är att den var mycket informativ.

– Jag har fått lära mig om kinesisk kultur som jag inte visste om förut.

Reportrar Julia Song och Sharon Kilarski.

Shen Yun Performing Arts har sin bas i New York. De turnerar runt om i världen och har som syfte att återuppliva den traditionella kinesiska kulturen. Ett av Shen Yuns tre kompanier uppträder på Opera House i Detroit fram till den 29 januari.

För mer information se hemsidan www.shenyunperformingarts.org.
Epoch Times är mediepartner till Shen Yun Performning Arts.

Översatt från engelska