"Mycket lyckat", tyckte operasångerska
Santanu och Mira Pynes dotter Tara "satt som ett ljus" hela föreställningen igenom. (Foto: Hans Bengtsson/ Epoch Times Sverige)


Till annandag påsks föreställning av Shen Yun i Stockholm kom Mira Pyne med maken Santanu och dottern Tara. Mira Pyne är en av Sveriges unga framgångsrika sopraner. Hon debuterade 2008, fick sitt genombrottet på Folkoperan förra året och sjöng på den senaste Nobelfesten. Detta var första gången som Mira Pyne och hennes familj såg klassisk kinesisk dans och hon tyckte ”den var fantastisk fin”.

– Jag är inte så bevandrad i den kinesiska kulturen, men eftersom min man är från Indien så kan jag mycket om indisk kultur. Det är väl så att det andliga hänger ihop med estetiken inom konst, dans, och teater och kanske i allt man gör. Den filosofin gör att det känns tajtare i Asien på något vis, säger Mira Pyne.

Hon tycker om de indiska danserna om de gamla sagorna och nu fick hon uppleva en del av de kinesiska legenderna och myterna som berättades genom danserna.

Kina har ju också mycket att berätta från sin långa femtusenåriga historia med många olika folkslag och kulturer inom det stora landet.

– Vi tyckte mycket om de inslag som var lite narrativa, där man studerar ett historiskt skeende, sagor eller myter, säger Mira.

Hon berättar att dottern satt som ett tänt ljus under hela showen.

– Det hela var faktiskt mycket lyckat, säger hon.

Hans Bengtsson intervjuade.

Epoch Times är stolt mediapartner till Shen Yun Performing Arts. För mer information, se ShenYun PerformingArts.org

Nästa föreställning i Sverige ges tisdagen den 6 april klockan 19.30 på Cirkus i Stockholm, och sedan har svenskarna ytterligare en chans att se Shen Yun på Konsert & Kongress i Linköping den 8 april klockan 19.30 innan artistgruppen reser vidare till Oslo där de ger föreställningar den 10 och 11 april.

För mer information om föreställningarna i Norden, besök: