Mycket inspirerande, tyckte radioprogramledare
Rosa och hennes radiopartner Swendoza. (Ji Yuan/ Epoch Times)


Programledarna i en radiotalkshow, Rosa och Swendoza, fanns i publiken för att se Shen Yun Performing Arts föreställning på San Diego Civic Theatre på lördagskvällen den 26 december. De deltog också i VIP-mottagning som hölls efter föreställningen.

Swendoza, som är assisterande värd för en talkshow i radion, sade:
– Att se Shen Yun var som att få en psykedelisk historielektion. Det var så färgrikt och det förde mig 5000 år tillbaka i tiden. Det kändes som jag hade täckt in Kinas hela historia på två timmar. Det var mycket inspirerande.

Rosa, som är producent och assisterande värd för en radiotalkshow, säger att hon kände sig som om hon var i ett annat land för en natt.
– Jag tyckte att kostymerna var vackra, och bildspråket var fantastiskt!

Den konstnärliga digitala 3D-bakgrunden som åtföljer varje dans ger en levande bakgrund till varje föreställning och är en viktig del i Shen Yuns shower.

Det var första gången som Rosa upplevde spänningen i det New York-baserade Shen Yun Performing Arts föreställning. Det var helt fantastiskt, sade hon.

Rosa kommenterade dansen ”Sjalar”. Slängande och svängande sina sjalar med rutinerad lätthet, dansade unga flickor framför ett grönskande landskap. Modigt och livfullt fångar denna nordöstra folkdans känslan av en blomstrande vår som slutligen blommar ut till en gnistrande final.

Inte bara magnifika danser, Shen Yun presenterar också sopraner och tenorer som med pianoackompanjemang sjunger passionerade arior som ger röst åt den djupaste andliga längtan.

Även fast texten till sångerna visades på bakgrunden, var Rosa nöjd med att bara lyssna, utan att nödvändigtvis förstå de exakta orden kunde hon känna känslan som sångarna förmedlade.

Shen Yun kommer till Sverige i april 2010.

Epoch Times är stolt mediapartner till Shen Yun Performing Arts. För mer information, gå in på dess hemsida: ShenYunPerformingArts.org

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/27066/