Musikprofessor i London, "Så rörande att jag nästan grät"
Professor Huehns (till vänster), lärare på Royal Academy of Music, och hans elev. (Tang Feng/The Epoch Times)


Det New York-baserade artistensemblen Divine Performing Arts (DPA) gav sin andra respektive tredje föreställning i London den 4 mars och fick stora och spontana applåder. Två gånger ropades artisterna in efter avslutningen.

I publiken fanns, professor Huehns, känd musiker specialiserad på erhu och mongoliska stränginstrument. Huehns kommer från London och gick på Cambridge University and Kings College. 1992 började han studera vid Royal Academy of Music och samma år doktorerade han i musik på Cambridge. Han har också studerat erhun och traditionell kinesisk musik i Kinas forntida huvudstad, Xi’an. För närvarande jobbar han som lärare vid Royal Academy of Music.

När professor Huehns intervjuades i pausen pratade han flytande kinesiska när han uttryckte sina känslor angående DPA.

– Jag undervisar i erhu. DPA:s framträdande var excellent. För närvarande undervisar jag på Royal Academy of Music. Jag tog med mig en elev hit ikväll. Jag tycker att föreställningen håller väldigt hög klass, sade Huehns.

– Jag är bara ledsen över att jag fick med endast en elev – alla andra var upptagna. Dessutom har jag aldrig haft möjlighet att få reda på den verkliga situationen för Falun Gong, så jag är glad att gick fick chansen ikväll.

– Beträffande kombinationen mellan västerländska och österländska traditionella instrument har orkestern hanterat detta mycket bra. Som lärare i både västerländsk och österländsk musik tycker jag speciellt att detta koncept och denna bedrift [att kombinera öst och väst] är anmärkningsvärd.

– Jag vill också säga att framträdandet och melodierna var helt annorlunda jämfört med det jag studerade i Kina. Om jag får chansen skulle jag vilja studera det mer och läsa partituren.

Reportern fick inte tillfälle att prata med Dr Huehns efter föreställningen, men på eget initiativ skickade Huehns e-post till reportern, återigen på kinesiska, för att uttrycka sina känslor angående erhu-solisten i DPA, Qi Xiaochun.

– Det var så rörande att jag nästan började gråta. Behagligt, perfekt, fulländat och verkligen melodiöst.

 

Läs om showen som nu går vidare till Norge, Oslo den 14 mars, Stockholm den 18 mars och Linköping den 20 – 21 mars på svenska hemsidan:

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/13290/