Musikprofessor från Ukraina hänförd av den kinesiska kulturen
Den ukrainska musikprofessorn Nina Ponamorenko pratar i rysk media efter föreställningen Chinese Spectacular. (Bild med tillstånd från New Tang Dynasty Television)


En ukrainsk musikprofessor sade att Chinese Spectacular var en fantastisk resa i den 5000-åriga kinesiska historien.

Nina Ponamorenko såg premiärföreställningen i Melbourne och hyllade den ”fantastiska” kultur som skildrades i föreställningen.

– Det var fantastiskt att se den 5000-åriga historien. Vilken makalös kultur, vilket djup. Dessa människor är otroliga i sin kultur och sin konst. Jag är fullständigt hänförd av den här föreställningen, sade Ponamorenko.

Hon berördes speciellt av numret ”Den uppstigna lotusblomman” som skildrar förföljelsen av tre Falun Gong-utövare i Kina.

– Jag var blev mycket berörd av dansen om förföljelsen av Falun Gong, den påminde så mycket om kulturrevolutionen… den var helt grandios… sättet den visades på och hur andan och mentaliteten lyfte upp dessa kvinnor, hur de steg upp och kom tillbaka till livet, sade Ponamorenko om dansen.

Ponamorenko, 67, kommer ursprungligen från Lviv, den största staden i västra Ukraina, och flyttade till Melbourne 1999. Hon undervisar i körsång och ger sånglektioner i den lokala ukrainska gemenskapen. Bland hennes tidigare elever finns Ivan Popovich och Nicola Oblich – båda hyllade sångare i Ukraina.

För information om kommande föreställningar av Divine Performing Arts, gå in på www.DivinePerformingArts.org och www.chinesespectacular.eu
http://en.epochtimes.com/news/8-3-28/68200.html