Musikproducent: ”Shen Yun kommer att förändra ditt liv”
Producenten A.J.Goodwin såg Shen Yu Performing Arts föreställning i Escondido, Kalifornien, på California Center for the Arts den 27 januari 2016. (Foto: med tillstånd av NTD Television)


Aron A. J. Goodwin är en av producenterna på skivbolaget Waterfall Music Label, som presenterar poeten och kompositören Paul Lloyd Warners musik. Warner ses som en av USA:s bästa kompositörer av musik inspirerad av naturens skönhet.

Goodwin hade sett reklam för Shen Yun Performing Arts och ville se föreställningen, men hade missat den år efter år. I år gick dock hans önskan i uppfyllelse. Den 27 januari såg Goodwin föreställningen vid California Center for the Arts i Escondido, Kalifornien, USA.

– Idag är det min födelsedag. Efter att ha sålt över en och en halv miljon skivor (Paul Lloyd Warners), kom vi hit tillsammans för att få ta del av Shen Yun och se en av de största föreställningarna som någonsin har funnits på den här planeten, sade han.

Som producent imponerades Goodwin av Shen Yuns uppträdande, och han uppskattade alla detaljer och de ansträngningarna som ligger bakom produktionen.

– När jag kom hit såg jag produktionen. Jag kunde se allt från scenkonstcentret till de personer som har hjälpt sätta upp allt detta. Allt material som [skänkts], och häftena är verkligen imponerande, och visar alla de olika artisterna, och människorna i produktionen. Det kräver hundratals människor, jag vet. Jag imponerades av föreställningens alla delar. Det var storartat, sade Goodwin.

”Från deras hjärtan och själar”

Han sade att han uppskattade allt det som Shen Yun gör, eftersom han visste att det kommer från deras ”hjärtan och själar.”

Det New York-baserade Shen Yun Performing Arts är en ideell organisation. Genom musik och berättande danser vill man återuppliva Kinas gudomligt inspirerade kultur, en kultur som nästan gick förlorad under decennier av kommunistiskt styre i Kina.

Sedan starten 2006 har Shen Yun förtrollat publiken runt om i världen genom klassisk kinesisk dans, som är ett av de mest omfattande danssystemen genom tiderna.

Goodwin förundrades över den klassiska kinesiska dansen och artisternas tajming.

– Jag älskar vattenälvorna.

– Havets älvor var mycket imponerande. Allting, varje dansstycke, har något unikt och var mycket uttrycksfullt. Jag älskar hur alla dansade och hur exakt synkroniserade de var med varandra. Alla var i samklang.

Han syftade på en av danserna, ”Fairies of the Sea”, som föreställer graciösa feer, vilka i den kinesiska folktron sades vara synliga endast för de ”renhjärtade”. Dansarna tycks glida över havsytan, och rör sig unisont med långa solfjädrar av siden och mjuka blå kjolar, vilket förde tankarna till vågor.

”Liknar inte någonting du har sett tidigare”

Varje föreställning består av ett 20-tal berättelsebaserade danser som tar publiken på en resa genom Kinas 5 000-åriga historia: från Gule kejsaren som styrde Mittens rike, genom Tang- och Songdynastierna och hela vägen fram till modern tid.

Goodwin blev berörd av kränkningarna av de mänskliga rättigheterna i Kina, som skildras i några av danserna från modern tid. Han var också glad över att en av danserna förde fram den svåra situationen för Falun Dafa (falungong).

I två av danserna skildras hur Falun Dafa-utövare modigt och barmhärtigt står emot förföljelse.

– Jag blir ledsen över att detta händer i … Kina. Att det även i vår moderna tid finns en järnhammare som styr människor och deras försök att tänka självständigt. Det gör mig ledsen. Med gemensamma krafter och internets hjälp, kan kanske människorna på den här planeten komma på de bästa lösningarna, ge den bästa vägledningen för att låta folk tänka självständigt och skapa glädjefyllda liv, även om vi lever sida vid sida med alla våra olikheter.

Sammanfattningsvis sade Goodwin:

– Shen Yun är episkt. Det liknar inte någonting du har sett tidigare. Det fick mig att känna lycka och glädje, något som jag kommer att minnas resten av mitt liv. Kom och se Shen Yun så fort som möjligt. Shen Yun kommer att förändra ditt liv.
NTD Television och Thanh Le rapporterade.

Det New York-baserade Shen Yun Performing Arts har fyra dans- och musikkompanier som ger föreställningar runt om i världen. För mer information, besök Shen Yun Performing Arts.

Epoch Times anser att Shen Yun Performing Arts är ett betydande kulturevenemang i vår tid. Vi är stolta över att ha rapporterat om publikreaktioner sedan Shen Yun startade 2006.

Shen Yuns Europaturné 2016 börjar med föreställningar i Genève i Schweiz 25 – 28 februari, och kommer till danska Århus 12 – 13 april.