Musiker: "Orkestern gör det magiskt och underbart"
“Slaginstrumenten är utomordentliga och jag är förbluffad over hur bra dansen passar ….hur allting passar ihop”, sade Olmos, som själv är musiker. (Foto: Sherry Dong/The Epoch Times)


Seattle – Divine Performing Arts (DPA) nyårsshow som visades på Seattle Paramount Theatre var en njutning enligt musikern Olmos.

Olmos som själv är musiker var särskilt imponerad av DPA:s orkester som kombinerar kinesiska och västerländska instrument och för därmed samman två av världens största musiktraditioner.

– Allt är underbart, jag tycker om det sättet som musiken är ganska modern men samtidigt knyter samman den traditionella kinesiska musiken och använder traditionella instrument och en fullödig stråkinstrumentsavdelning. Slaginstrumenten är utomordentliga och jag är förbluffad över hur bra dansen passar in…hur allt passar ihop. Sade Olmos under pausen.

Olmos är sångare, kompositör och musiklärare som har kandidatexamen i musik. Hon är dirigent i en katolsk kyrka och undervisar i musik på en skola där eleverna sätter upp föreställningar två gånger per år.

Hon tyckte om orkestern så mycket eftersom den var ”storslagen på något sätt”.

– Orkestern är fantastisk och i toppklass. Det var nästan lika värt att komma och lyssna som att titta – det är berikande att lyssna och samtidigt se de vackra danserna. Orkestern gör det bara magiskt och underbart.

DPA: s föreställning får sin inspiration från 5000 år av kinesisk kultur, med etniska kinesisk danser likaså danser som berättar om de urgamla kinesiska legenderna och myterna. Kinesisk klassisk dans är det centrala i DPA :s shower.