Musiker om Shen Yun: “Där fanns en vacker andemening”
Jamie Nichol (vänster) och Lanny Glick var på Shen Yun Performing Arts föreställning den 25 februari i Nashville, USA. (Foto: Sally Sun/Epoch Times)


“Musikstaden” Nashville är huvudstad för den amerikanska countrymusiken och låtskrivandet. Oräkneliga berömda låtskrivare och artister känner sig hemma i Nashville. Jamie Nichol är både musiker och född i staden. Han såg Shen Yun Performing Arts på Tennessee Performing Arts Center i Nashville.

Efter att ha sett Shen Yuns föreställning den 25 februari sade han:

– Instrumenteringen, arrangemangen, sångsolisternas röster, nyanseringen, de olika instrumenten, jag saknar ord, det är bara så vackert.

Hans vän Lanny Glick, som är artist, sade att föreställningen i Tennessee Performing Arts Center var “häpnadsväckande för ögat och danserna var enastående och musiken fascinerande.”

Det verkade som att resten av publiken höll med. De ställde sig snabbt upp och gav artisterna stående ovationer när föreställningen var över.

Nichol har varit musiker och artist i Nashville i 40 år. Vännen skrattade och sade att han är äldre än vad han ser ut. Nichol spelar slagverk, just nu i en musikensemble, sade han.

– Jag tyckte verkligen om variationen i kulturen, hur de presenterade den och det var tydligt att publiken också tyckte om det. Där fanns en vacker andemening som återkom och jag hoppas verkligen att vi får mer av sådant här.”

Glick sade att han var tacksam mot artisterna eftersom “den rena styrkan och den fantastiskt fina koreografin är verkligen en strålande, strålande gåva.”

Nichol tillade att han tyckte att “den här föreställningen var verkligen häpnadsväckande, vacker.”

Glick, som är visuell artist, tog till sig dräkterna och bakgrunderna.

– Dräkterna är praktfulla, helt magnifika och ombytena gör de så fint, varenda en är så speciell, sade han.

På det hela taget var upplevelsen av Shen Yun “underbart, helt underbart”, enligt Glick.

Sally Sun och Mary Silver rapporterade.

Översatt från engelska.

Epoch Times är mediepartner till Shen Yun Performing Arts, som har börjat en helt ny världsturné 2012. Showen kommer till Cirkus i Stockholm den 4:e, 5:e och 6:e april 2012.

Om du vill veta mer om Shen Yun Performing Arts och kinesisk kultur, om världsturnén 2012, biljetter och kalendern: www.shenyunperformingarts.org