Musiker imponerades av Shen Yun
Vid West Point Academy. (Renee Luo/Epoch Times)


Shen Yun Performing Arts föreställning i den berömda West Point Eisenhower Hall Theater höjde sinnena hos alla som var där på lördagskvällen den 16:e oktober.

Engångsföreställningen fick den entusiastiska publiken på fötter och de gav den internationellt hyllade föreställningen stående ovationer vid inropet.

I publiken fanns Mike Corbin, musiker, och hans fru Luann, som tyckte mycket om alla föreställningens aspekter, speciellt ”all dans med banden var det bästa”, sade Luann Corbin.

Hennes man var helt tagen.
– Wow! Allt var så vackert! Snurrandet, alla färger på dräkterna var helt fantastiska, sade han.

Som musiker kommenterade han naturligtvis musiken.
– Jag älskade musiken. Sången var jättebra. Allting med den var mycket bra.

Luann Corbin tog upp orkesterns unika kombination av traditionella västerländska och forntida österländska instrument. Hon frågade sin man:
– De olika instrumenten var… hur var det när de satte ihop de olika instrumenten?

– Ja, det var en annorlunda instrumentering. Hur de använde alla olika instrumenten i hela föreställningen. De hade gjort det på ett mycket smakfullt sätt. De gjorde det mycket bra. Det var en blandning, där fanns kinesiska instrument och där fanns västerländska, instrumentsvarade Corbin.

Shen Yun Performing Arts orkester spelar för att perfekt passa till en viss dans och det resulterar i en ”färgexplosion”, enligt åskådare. Dansare i utsökta dräkter, en trio av vokalister och solomusiker utgör tillsammans föreställningen som hyllats på fem kontinenter.

Ytterligare ett kännetecken hos Shen Yun är de dataanimerade bakgrunderna i 3-D som är designade för att samspela med framträdandet på scenen och hjälper till att föra Kinas 5000-åriga historia till 2000-talet.

Mike Chen och Raiatea Tahana-Reese rapporterade.

För mer information se hemsidan ShenYunPerformingArts.org
Epoch Times är mediepartner till Shen Yun Performing Arts.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/44344/