Musiker imponerades av precisionen i Shen Yuns show
Susan Collins, violinist, tillsammans med sin man Johannes Fritzsch, dirigent, vid Shen Yun Performing Arts föreställning i Sydney, den 8:e februari. (Foto: Linda Smith/SOH Radio Network)


Den kände dirigenten Johannes Fritzsch och hans fru Susan Collins, prisbelönt violinist, imponerades av Shen Yun Performing Arts precision, vid premiärföreställningen den 8:e februari i Sydneys Capitol Theatre.

Johannes Fritzsch föddes i Tyskland och har varit dirigent i 25 år. Han är förste dirigent i Queenslands symfoniorkester och även i två  orkestrar i Österrike, (Philharmonisches Orchester Graz and Grazer Oper).

– Det var otroligt vackert, sade Fritzsch om föreställningen.

– Det var mycket välgjort. Jag tyckte de hade ett bra flöde genom föreställningen.

Han berättade att han tyckte bäst om Plum Blossom dance, som visar hur nakna plommonträd spricker ut i blom i slutet av vintern. Han tyckte också om Herding on the Grasslands där mongoliska ryttare galopperar under blå himmel.

Fritzsch sade att Shen Yuns orkester, som kombinerar kinesiska och västerländska instrument, var ”fantastisk”.

– De spelade mycket, mycket bra, sade han.

Dirigenten tyckte om de digitala bakgrunderna som tar med publiken in i en annan värld, till blomstrande landskap, djupa skogar, mongoliska slätter eller himmelska paradis.

– Det var mycket vältajmat, det stämde exakt mellan scenen och musiken.

– Vi har tre döttrar och de skulle ha älskat det här, dräkterna, färgerna, sade han.

Susan Collins har vunnit pris för sitt “bidrag till det australiensiska samhället genom opera och balett”. Hon har varit solist hos ett antal olika orkestrar, däribland Sydneys symfoniorkester, och har gett solokonserter runtom i Australien, i USA och i Europa. För närvarande undervisar hon vid University of Newcastle Conservatorium.

– Orkestermusiken var underbart vacker. Till och med ljudet från stråkinstrumenten var inte vad man kan vänta sig från en vanlig västerländsk orkester. Det var så rent, sade Collins

– Jag har hört kinesiska instrument tidigare, men aldrig tillsammans med västerländska instrument.

– Det var väldigt exakt, vi blev verkligen imponerade av tajmingen av allting. Allt var så väl ihopsatt.

– De hade en otrolig styrka, de här dansarna hoppade så högt och sedan landade de utan att det lät något, sade hon.

De var överraskade över hur lite de visste om en del av föreställningens nutida teman, till exempel modet hos dem som utövar meditationsmetoden Falun Dafa i Kina.

– Det som förvånade
oss var att vi visste så lite om det innan, sade Collins.

– Jag läste faktiskt på en del innan föreställningen. Jag tyckte att de framförde budskapet på ett mycket vackert och okonstlat sätt, mycket enkelt, och det blev så vackert.

SOH radio and Ethan Yang rapporterade.

Shen Yun Performing Arts International Company framträder i Sydneys Capitol Theatre till och med den 23:e februari. Därefter väntar Melbourne, 1-6 mars.

För ytterligare information se hemsidan www.ShenYunPerformingArts.org eller sv.shenyunperformingarts.org
Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/51306/